Activitats amb nens 27/01/2021

Nou disc de La Tresca i la Verdesca

El 29 de gener estarà disponible en totes les plataformes digitals

2 min
Una imatge promocional del nou disc de La Tresca i La Verdesca

Després del seu últim disc La nena dels pardals, Premi Enderrock de la crítica 2018 com a millor disc per a públic infantil i familiar, La Tresca i la Verdesca recuperen ara en un nou disc les cançons que l’any 2009 van fer per a l’espectacle Maquinaigües 1909, un encàrrec del Museu de les Aigües per commemorar el centenari de la central de Cornellà de Llobregat.

Maquinaigües és un disc fosc, melancòlic, que parla de la duresa del treball al principi del segle XX i que, alhora, tracta sobre vida i l’esforç col·lectiu de l'ésser humà per al bé comú: abastir d’aigua totes les cases de la ciutat. Màquina i natura, cap i cor, treball i descans. 

Portada del nou disc de La Tresca i La Verdesca

Així, el CD proposa fer el recorregut de l’aigua, que sorgeix de les profunditats de l’aqüífer del riu Llobregat i passa pels pous que la fan pujar fins a la central, on és bombejada cap a tota la ciutat i arriba a les cases de la gent que la utilitzarà en el seu dia a dia per beure, cuinar, rentar-se... I després la deixarà marxar aigüera avall per continuar el cicle. Una proposta que es tradueix en unes cançons que troben un equilibri entre la sonoritat de la màquina i la d’instruments més orgànics. 

Per produir l'àlbum, La Tresca s’ha posat en mans del músic, arranjador i productor de llarga trajectòria Xavier Batllés que, tot i respectar el so original de les cançons, n'ha fet un interessant treball de rearranjament per aconseguir una sonoritat contínua i unitària del projecte. Al disc també hi han col·laborat músics com Xavier Lozano i Guillem Aguilar. A més, el CD compta amb les il·lustracions de Noemí Villamuza i el disseny de Lina Vila, i ha estat editat per la discogràfica Temps Record, amb la qual el grup ha editat tots els discos fins ara.

Però Maquinaigües no és només un disc, sinó que també tornarà a ser un espectacle, aquesta vegada sota la direcció i la dramatúrgia de Guillem Albà i Marc Angelet, i un llibre que es publicarà per Sant Jordi amb l’Editorial Andana. Del 15 al 28 de gener es podrà gaudir d'una oferta de prevenda a www.maquinaigues.cat.

stats