Activitats amb nens 07/12/2021

La millor carta als Reis la trobem en un escenari

La Trepa busca la millor carta als Reis per fer reflexionar petits i grans

2 min
La proposta musical per aquest Nadal al Jove Teatre Regina és  'La millor carta als Reis'

Els caps de setmana de l'11 de desembre al 4 de gener podeu veure al Jove Teatre Regina La millor carta als Reis, de la companyia La Trepa. Un espectacle de Nadal d’autoria contemporània, especialment escrit per a l’ocasió que aborda temes com el de les joguines sexistes, la publicitat durant aquestes dates o la importància de la imaginació a l’hora de jugar. La Trepa mostra al públic les diferents situacions en què es troben els infants i les seves maneres de pensar, tot observant com preparen la carta als Reis.

Així doncs, La millor carta als Reis no és un conte, ni té els trets d’una aventura, ni adapta cap novel·la o cap clàssic, sinó que està confegida per un reguitzell de petites històries protagonitzades per nens, al voltant del màgic fet d’escriure la carta als Reis, i encastades en un tronc principal, l’aventura d’en Jan Bonjan, situada en unes dates molt concretes: les festes nadalenques i la màgica nit de Reis. Això permet treballar un ampli ventall d’aspectes i reflexions a diferents nivells sobre la generositat, l’egoisme, la satisfacció de compartir, la discriminació, la integració dels nouvinguts, la gelosia, les joguines sexistes, la reivindicació de la imaginació en el joc, i, sobretot, l’absoluta necessitat de mantenir sempre viva la il·lusió com una riquesa personal i col·lectiva. “Veiem els problemes que tenen; si volen demanar alguna cosa, per què no la demanen. Hi ha un nen que vol demanar una cuineta però no s’hi atreveix perquè els de la classe se’n riuran, o hi ha una nena que demana una bicicleta però té una amiga que li diu que l’aixafarà, perquè està més grassa del normal", explica el director de l’espectacle, Gerard Nicasi.

L'espectacle mostra al públic les diferents situacions en què es troben els infants quan han de fer la carta als Reis.
Un espectacle que emociona, toca la fibra sensible i fa riure i pensar.

La història comença quan arriben les festes de Nadal i en Jan Bonjan, patge i carter reial, desitja poder lliurar a Ses Majestats la millor de totes les cartes que els nens els hi adrecin. Una carta que sigui especial, única. En la seva recerca, en Jan descobrirà que cada nen és un món, que hi ha moltes menes de cartes i que totes són la millor perquè cada una guarda dintre seu el que no hauríem de perdre mai grans i petits, justament el mateix que mou el Jan: la il·lusió. En el seu recorregut ens passeja per diferents situacions que ens dibuixen nens i nenes molt diferents, amb necessitats molt diferents, que volen veure fet realitat el seu somni la nit de Reis. Un espectacle que emociona, toca la fibra sensible i fa riure i pensar.

Un espectacle de teatre musical recomanat a partir de 5 anys, que podreu veure dissabtes i diumenges a les 17.30 h fins al 4 de gener. Més informació aquí.

stats