Criatures 06/01/2018

El ieti

El ieti és un ésser llegendari que habita les muntanyes nevades de l’Himàlaia. Hi ha persones que asseguren haver-lo vist, però de moment ningú no l’ha aconseguit atrapar. Avui t’expliquem tot el que sabem del ieti i el que en diuen els científics

Cristina Serret
1 min
El ieti  Yeti Sensation Mind Yeti

Qui és, el ieti?

El ieti, o abominable home de les neus, és un ésser llegendari de la cultura del Tibet. També se’l coneix amb el nom de Migou.

Quin aspecte té?

Te l’has d’imaginar com un gran orangutan, però amb el pelatge blanc. Les seves dimensions aproximades són tres-cents quilos de pes i tres metres d’altura. Alguns científics diuen que en realitat és un gran os, nascut del creuament entre un os polar i un os marró.

On viu?

El seu hàbitat és l’Himàlaia, un massís muntanyós que hi ha a l’Àsia. L’Himàlaia és la serralada més alta de la Terra, i el mont Everest és el seu punt més alt. Els que creuen en l’existència del ieti el situen entre el Nepal i el Tibet.

Algú l’ha vist?

Hi ha persones que asseguren que l’han vist. Però ningú n’ha pogut demostrar l’existència amb fotografies o vídeos. Només se n’han trobat indicis, com petjades a la neu o restes de pèl i ossos.

Què en diu la ciència?

Les anàlisis dels ossos, les dents, el pèl i la pell que s’atribueixen al ieti han resultat negatives: els científics asseguren que en realitat són restes d’óssos.

Vocabulary

protective: protector

being: ésser

to show: mostrar-se

to believe: creure

stats