Activitats amb nens 06/05/2022

La FiM de Vila-seca programa 37 propostes musicals per a tots els públics

Una nova edició que aposta per la total presencialitat

3 min
La companyia De_paper presentarà 'Miranius. L'aventura d'habitar el món', una funció que barreja música tradicional i eletrònica

La FiM, Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca, obre demà una nova edició amb la voluntat de recuperar la presencialitat i el directe i de consolidar-se com un mercat dedicat a la música emergent i als espectacles per a tots els públics.

Alba Morena, Angeladorrrm, Ariox i Galgo Lento, Clara Gispert, Dan Peralbo, Doble & Hug Sound ft. Basement Band, Gáldrick, Grabu, Habla de mí en presente, Joan Claver Trio, Joana Dark, Km.0, Maio, Maria Hein, Maria Jaume, Pol Bordas, Raquel Herreros, Raquel Lúa, River Omelet, Sofía Gabanna, TWIN, Whale Trip i Xicu conformen la programació de música emergent d'aquesta edició 2022. 

La programació artística, seleccionada per Martí Marfà, director artístic de la FiM, torna a reforçar l’aposta per la necessària feminització de l’escena musical, amb un 65% de la programació amb propostes formades o liderades per dones. Amb un total de deu estrenes o preestrenes, acollirà propostes musicals emergents i familiars de tot el territori català, a més d'incorporar aquest any dues propostes vinculades a les Illes Balears (Maria Jaume i Maria Hein) i dues al País Valencià (TWIN i la companyia De_Paper amb l'espectacle Miranius). També s'estrena el Segell Km 0 com a distintiu de les propostes procedents de Vila-seca i el Camp de Tarragona.

Ual·la porten a Vila-Seca el seu espectacle '¡Play!'.

En paraules de Marfà, "recuperar la FiM el 2021 va resultar un encert, a jutjar per la càlida resposta del sector i del públic". "El segment emergent està en un moment creativament molt actiu i interessant, però no troba prou espais d’exhibició. En contrast, a l’escena musical familiar el creixement de la demanda i l’exigència del públic requereix més propostes i garantir-ne la qualitat. Des de la FiM treballem per acollir, incentivar i projectar la creació en aquests dos segments, que constitueixen el substrat de l'escena musical d'avui i sobretot de demà. Som la fira dels petits: el públic menut, les sales petites, els festivals petits, els segells independents, les mànagers emergents i les artistes joves. Aquest substrat és essencial per al sector i el rol de la FiM està cridat a ser estratègic", explica.

Propostes familiars

Al planter d’espectacles musicals familiars i per a tots els públics hi ha dues propostes joves consolidades, com les de Ginestà o The Tyets, que per primera vegada s’endinsen en el format familiar. La companyia La Tresca i la Verdesca va participar en l’edició anterior per presentar el procés de creació Maquinaigües i aquest any tornen per estrenar l’espectacle ja acabat. Entre les propostes per als més petits trobem La Nana i l'avi Papet van de concert! de la companyia Creixendo, l’espectacle de música clàssica Ba Ba Bach! de Cia Com sona o els paisatges sonors de La Curiosa i el seu espectacle Sona la llum!

La Tresca i la Verdesca presentaran 'Maquinaigües' a la FiM

La companyia De_paper presentarà MiraniusL'aventura d'habitar el món, una funció que barreja música tradicional i electrònica. December Quintet utilitzarà la música jazz com a entreteniment de petits i grans, així com Cascai Teatre i Girona Jazz Project, que repassaran la història del jazz mitjançant les cançons de Duke Ellington. De la mà d’Orthemis Orchestra es podrà viure un concert de música clàssica gens convencional, flamant guanyador d’un Premi FETEN 2022, entre altres reconeixements internacionals. Ual·la! hi porta ¡Play!, un espectacle únic amb la tablemusic com a gran protagonista. L’Orquesta Fireluche també presentarà un espectacle fet a mida per a la FiM, uns microconcerts en un microespai sense micro. Lali Begood farà cantar i ballar amb el ritme pop d'El jardí secret i també podreu gaudir de l’espectacle Songs of hope de Veus - Cor Infantil Amics de la Unió, una de les corals infantils catalanes amb més reconeixement internacional.

Diferents escenaris

El castell de Vila-seca tornarà a ser l’epicentre de la FiM, ja que acollirà gran part de l’activitat musical i professional. A part d’aquest emplaçament patrimonial únic de la ciutat, també es podran veure i escoltar les diferents propostes artístiques en altres espais i equipaments, com ara el Parc de la Formiga, l’Auditori Josep Carreras, la sala Alcalde Josep Malapeira i el teatre El Centru. Com a novetat, aquest any s’estrena un espai singular, el Magatzem Cal Perera, l'últim magatzem i trencadora d’avellanes en actiu de Vila-seca. Hi haurà un total de set escenaris pels quals desfilaran totes les propostes artístiques escollides per a aquesta edició. 

Aquest any la FiM aspira a convocar fins a 350 professionals del sector musical. Però també el públic amant de la descoberta musical i qui vlgui gaudir de la cultura en família. La programació està pensada artísticament i adaptada tècnicament perquè els públics menuts i els grans puguin compartir l'experiència.

Podeu consultar tota la programació aquí.

stats