Activitats amb nens 16/07/2021

Una experiència única per conèixer les criatures submarines

El Poble Espanyol proposa al visitant un viatge submarí a través de les últimes tecnologies en realitat virtual, pantalles gegants i eines interactives

3 min
L'activitat immersiva 'Criatures submarines' permet conèixer el fons marí i prendre consciència de la necessitat de tenir cura dels nostres mars i oceans

Des d'avui podeu veure i viure en família una experiència única al Poble Espanyol. Sota el títol de Criatures submarines. Una aventura al fons del mar, el Poble Espanyol i Layers of Reality –que treballa en projectes com els de l’IDEAL Centre d’Arts Digitals– inauguren avui, divendres 16 de juliol, una activitat immersiva que permet als assistents explorar i conèixer el fons marí a través d’un viatge en què ells mateixos són els protagonistes. Per accedir a la mostra –ubicada a la Carpa del Poble Espanyol– és imprescindible al moment de comprar l’entrada reservar hora entre les 10 h i les 19.30 h. Un cop dins, el temps recomanat per a tota l’experiència és de 45 minuts.

Els visitants hi trobaran projeccions 4K sobre pantalles gegants, eines interactivesespais expositius i un viatge submarí amb ulleres de realitat virtual 4K per descobrir la vida i misteris de la Mediterrània en una proposta molt atractiva per a tota la família.

Gràcies a unes ulleres virtuals, el visitant pot experimentar un viatge submarí fins a més de 10.000 metres de profunditat.
Els més petits disposen d'un espai on poden dibuixar els seus animals marins preferits.

A banda de viure una experiència immersiva i conèixer el fons marí, la proposta té com a objectiu fer divulgació de manera amena de les diferents espècies submarines que habiten des de la superfície fins a les profunditats del Mediterrani i altres oceans del planeta i conscienciar sobre la importància de contribuir a la sostenibilitat ambiental, tenint present que l’aigua i el mar Mediterrani representen una part essencial del nostre paisatge i del nostre dia a dia. El Mediterrani representa el 0,8% de la cobertura oceànica mundial, però hi viu el 6,4% de la biodiversitat marina del planeta. 

Criatures submarines, una activitat en la qual hi col·labora Ocean 52 –una empresa que destina bona part dels seus beneficis a la protecció dels oceans–, permet descobrir com viuen els animals, des de la superfície fins a les profunditats més desconegudes, i prendre consciència d’una manera divertida sobre la seva situació i la importància de conservar els seus hàbitats. 

L’exposició s'adreça principalment al públic familiar i per això s'ha habilitat un espai que busca estimular la creativitat dels nens gràcies a l’última tecnologia i les eines interactives. Com a cloenda de la visita, una pantalla gegant interactiva anima els visitants a pintar diferents espècies submarines per després veure-les projectades en un gran aquari virtual col·lectiu, on, gràcies a la tecnologia, es podrà imaginar el fons submarí, en una proposta creada per Atlantis Virtual Reality. 

Més propostes d'estiu

A banda d'aquesta activitat interactiva, el Poble Espanyol, un dels equipaments històrics més emblemàtics de Barcelona, amb més de 40.000 m² a l’aire lliure, ofereix aquest estiu més de 70 propostes dirigides a públic familiar i adult. Música, humor i propostes familiars relacionades amb l’aigua són la base de la programació cultural i d’oci del recinte per als mesos de juliol i l’agost. 

La programació familiar d’estiu al recinte de Montjuïc inclou l'activitat Splash!, festa de l’aigua, que ofereix inflables i diversos jocs d’aigua els caps de setmana de juliol i agost; i els tallers d’artesania a càrrec dels artesans que treballen cada dia al Poble Espanyol. Tot això afegit al contingut habitual de l'espai, que inclou més de 100 edificis de l’arquitectura tradicional de tot un país, la visita al Museu d’Art Contemporani Fran Daurel, instal·lacions audiovisuals i tobogans gegants.

'Criatures submarines'. Dades pràctiques

Apartir del 16 de juliol del 2021, de dilluns a diumenge

De 1 0h a 19.30 h, amb cita prèvia cada 30 minuts 

Preus:

●     ENTRE SETMANA:

Entrada anticipada online: Adult = 13 € / Infantil = 11 € / Pack 3 = 34 € / Pack 4 = 47 € 

Taquilles o el mateix dia online: Adult = 14 € / Infantil = 12 € / Pack 3 = 35 € / Pack 4 = 48 €

●     CAP DE SETMANA: 

Entrada anticipada online: Adult = 15 € / Infantil = 11 € / Pack 3 = 36 € / Pack 4 = 51 €

Taquilles o mateix dia online: Adult = 16 € / Infantil = 12 € / Pack 3 = 37 € / Pack 4 = 52 €

---

* Menors de 0 a 3 anys, entrada gratuïta

stats