Criatures 14/07/2018

Els especialistes de cinema

Les pel·lícules d’acció estan plenes de persecucions, baralles, explosions i xocs. Els actors que surten en aquestes escenes s’anomenen especialistes i són persones molt entrenades per fer com si tot el que veiem fos de veritat

Cristina Serret
1 min
Els especialistes  de cinema  Frost Try Not to Smile

Qui són?

Els especialistes del cinema surten a les escenes més perilloses. Per exemple, un lladre que fuig de la policia i cau per un barranc. Quan l’especialista fa el paper d’un actor de la pel·lícula en una escena de risc, com si fos ell, llavors s’anomena doble.

Grans atletes

Un bon especialista s’ha d’entrenar molt per poder saltar, córrer i lluitar amb agilitat i molta precisió. Per això a les escoles d’especialistes els aspirants passen moltes hores al gimnàs practicant tots aquests moviments i esports, com l’esgrima, les arts marcials o, fins i tot, l’equitació.

És un ofici perillós?

Quan es graven les escenes d’acció es prenen moltes mesures de seguretat. Els especialistes sovint porten proteccions sota la roba. De vegades també fan servir mesures de seguretat que, quan s’edita la pel·lícula, s’esborren, com xarxes de protecció o arnesos.

Hi ha especialistes famosos?

Els especialistes no són gaire coneguts pels espectadors, i aquesta és precisament part de la seva feina: actuar sense que es noti que no són l’actor que tothom coneix.

Vocabulary

Award: premi

The best: el millor

Film specialist: especialista de cine

Heroes: herois

Action movies: pel·lícules d’acció

Closing credits: títols de crèdit

stats