Criatures 31/03/2018

Els cactus

Els cactus són unes superplantes. Com que són propis de llocs on plou molt poc, s’han adaptat per sobreviure amb poca aigua. Avui us expliquem com s’ho fan

Cristina Serret
1 min
Els cactus

Unes plantes suculentes

Els cactus són plantes suculentes. Això vol dir que poden emmagatzemar molta aigua als seus teixits. D’aquesta manera poden sobreviure i créixer sense dependre de la pluja.

Per què tenen aquestes formes?

Els cactus solen ser allargats, amb forma de columna, o bé arrodonits, com globus. A més, tenen poques ramificacions. Un cop més, aquestes siluetes són fruit de l’adaptació al medi sec: d’aquesta manera perden menys aigua.

Per què tenen punxes?

Els cactus han transformat les fulles en espines. Els serveixen sobretot per protegir-se dels animals, però també són molt pràctiques: amb les espines tenen menys evaporació d’aigua que si tinguessin fulles.

Com són les arrels?

Les arrels dels cactus són molt poc profundes, i així quan plou i l’aigua es filtra per la terra poden absorbir-la ràpidament. A més, per ser més eficients les tenen molt esteses cap als costats.

Tenen flors?

Sí, però la floració d’aquestes plantes és una mica especial. N’hi ha que floreixen a l’hivern i d’altres ho fan a la primavera. Uns cactus floreixen de nit i uns altres en plena llum del dia. Això sí, quan ho fan ens donen unes flors molt cridaneres, de colors com el groc, el rosa o el blanc.

Vocabulary

To be native of: ser originaris

Long: llarga

Lifespan: esperança de vida

Hundred: centenars

stats