Criatures 09/06/2020

Activitats familiars al Museu de la Música

El Museu de la Música oferirà activitats infantils fins al setembre

A.f.
2 min
Activitats familiars al Museu de la Música

Després de gairebé tres mesos tancat, el Museu de la Música de Barcelona torna a obrir les portes avui dimarts. Per fer el Museu més accessible, durant el mes de juny s'aplicarà a tots els visitants el preu d'entrada reduïda (4,5 euros), una mesura que vol ser un al·licient i dinamitzar la tornada del públic a les seves sales. Respecte a la seguretat, l'obertura es farà seguint totes les mesures indicades per les autoritats competents. S'ha establert un circuit únic de visita per ordenar els visitants i facilitar la circulació de persones, amb aforament reduït. A més, als espais més petits, l'accés serà limitat a un nombre de persones. De la mateixa manera, les normes sanitàries obliguen a tenir temporalment desactivades les pantalles interactives i tampoc es podran fer servir els instruments que generalment estan a disposició dels visitants. A més, també s'ha adaptat el servei d'audioguia, ja que les tauletes digitals no estan permeses. Així doncs, s'oferirà un nou servei de visita a través d'una playlist descarregable al telèfon mòbil a través de codi QR amb enregistraments originals de 34 instruments seleccionats de la col·lecció.

Pel que fa a l'exposició temporal que es podia visitar abans del confinament, dedicada a la figura de Muzio Clementi, romandrà uns dies més tancada però, un cop oberta, es prorrogarà fins a la tardor. El servei de consulta de la biblioteca i dels documents i instruments de les col·leccions es continuarà fent en línia fins que Barcelona no estigui a la fase 3 del desconfinament. Llavors el Museu habilitarà un servei presencial sota petició avançada dels materials (48 h).

A l'estiu, el Museu serà dels més petits

Com cada any, el Museu de la Música oferirà activitats d'estiu per als més menuts perquè descobreixin el meravellós món dels instruments musicals i en gaudeixin. Per adaptar-se a la realitat del moment i donar més facilitats a les famílies, les activitats començaran el 25 de juny i, per primera vegada, s'estendran fins al 10 de setembre (excepte la setmana del 10 al 17 d'agost).

La programació està adreçada a grups d'esplai i centres que programen activitats en temps de lleure. Les reserves es poden fer al correu reservesmuseu@auditori.cat o trucant al 932 563 650.

S'oferiran cinc tipus de visites dinamitzades i tallers per a públic infantil de diverses franges d'edat. D'aquesta manera, les activitats permetran endinsar-se en recorreguts audiovisuals a través dels instruments, descobrir l'univers del vent i la percussió, la modernitat dels instruments electrònics i, esclar, tocar instruments molt animats.

Trobareu la programació de visites dinamitzades i tallers participatius en aquest enllaç.

stats