Oci i lleure

10 rutes per fer en família

Us proposem excursions perquè grans i petits gaudeixin d'estones compartides enmig de la natura

3 min
Motivació i  planificació són la clau de l'èxit Família, marxem d'excursió!
1.
Gorgs entre castanyers

Refrescar-se al Montseny

Gorgs entre castanyers

Caminar a l’estiu és més divertit a prop de llocs amb aigua que, en qualsevol moment, ens pot refrescar. Per això, la primera ruta que proposem és a la riera de Riells, al Parc Natural del Montseny. És un recorregut fàcil que poden fer infants de totes les edats. S’inicia a l’abadia de Sant Martí, al municipi de Riells. Després d’un petit tram de pista, es travessa el riu i es comença una caminada entremig de castanyers centenaris que per als més petits serà divertida gràcies al rierols i petits gorgs que s’hi van trobant, i per als més grans pot ser la descoberta d’un paisatge increïble. I al final, el gorg Negre és de remullada obligada.

2.
Llacs de muntanya a Andorra

Per a tots els nivells

Llacs de muntanya a Andorra

Per als amants dels llacs d’alta muntanya, Tristaina –a Andorra– és una cita ineludible. La ruta pot agradar a senderistes experimentats –si es fa tota– i a famílies amb principiants –si s’arriba només al primer llac, per exemple, on es pot fer cap en molt poca estona–. El més complicat, ara per ara, és assegurar-se si es pot arribar amb el cotxe fins a la Coma o no.

3.
Per fer un congost, el del Mu

Un tresor a la serra del Montsec

Congost de Mu

No és tan conegut com el de Mont-rebei, però la serra del Montsec amaga un congost magnífic per recórrer en família (sempre que no tinguem vertigen, esclar!). És el del Mu, a la Noguera. La ruta ideal és recórrer tot el congost fins a Alòs de Balaguer. S’hi arriba per la C-13 des de Camarasa i es pot deixar el cotxe abans de començar a caminar per la pista a tocar del riu Segre. Un dels grans atractius de la sortida és la passarel·la metàl·lica que porta fins a un dels ponts de fusta més fotografiats de la zona. La imatge dona per a això i més! D’aquí, es continuen els 14 quilòmetres (anada i tornada) fins a Alòs. Té molt poc desnivell però si els més petits no ho aguanten –ara a l’estiu pot ser que el dia sigui calorós– sempre es pot girar cua i aprofitar el riu per fer un bany refrescant.

4.
La Riba – Mont-ral – Alcover

Una ruta de 25 quilòmetres

Les muntanyes de Prades

Una ruta per fer en dos dies –25 quilòmetres en total– i dormir en un refugi, el de Musté i Recasens és el GR des de la Riba fins a Alcover, passant per Mont-Ral i el barranc de la Font de l’Om, a les muntanyes de Prades.

5.
Dos dies als ports de Beseit

Una ruta per a nens de més de 7 anys

Ports de Beseit

També durant dos dies i per conèixer els ports de Beseit, es pot fer una petita ruta per la vall del Mascar, dormir al refugi del Caro i pujar al cim l’endemà. És apta per a infants a partir dels set o vuit anys.

6.
La ruta del Ferro, a Andorra

Apte per als més petits

Andorra

A Andorra, la ruta del Ferro és una bona opció per als més petits. Es comença a Llorts, a la parròquia d’Ordino, i són poc més de quatre quilòmetres. La ruta, que vol explicar una de les activitats importants del país des del s. XVII, permet contemplar escultures modernes fetes de ferro.

7.
El camí de ronda de l’Ametlla a l’Ampolla

Descobrir la costa sud

Camí de Ronda de l'Ametlla de Mar

Si no fa massa calor també és una bona opció un camí de ronda, concretament el GR-92 des de l’Ametlla de Mar fins a l’Ampolla. Són una mica menys de 17 quilòmetres de paisatges bonics.

8.
Excursió amb vistes al mar

Explorar la Costa Brava

Port de la Selva

Per a famílies amb senderistes més grandets i amb ganes de caminar es pot explorar la Costa Brava. Des de Llançà es pot sortir en direcció al monestir de Sant Pere de Rodes i acabar al Port de la Selva, on segur que podrem trobar una cala per treure’ns la calor de sobre.

9.
Llacs al Pallars

Una excursió de poc més de dues hores

Port de la Bonaigua

Una sortida típica pel Pallars Sobirà és a la vall de Gerber, per descobrir-hi els llacs. Se surt de l’aparcament del Clot Gran, al port de la Bonaigua, i en unes dues hores i mitja ja es pot haver fet i desfet el camí.

10.
Una ruta amb escales

Visita al santuari de Cabrera

SANTUARI DE MARE DE DEU DE CABRERA

Si el que es busca és fer un petit cim i tenir bones vistes (i fins i tot fer un bon dinar –prèvia reserva–), el santuari de Cabrera és una opció més que recomanable. Per als més caminadors es pot deixar el cotxe al Sant Julià de Cabrera. És un recorregut no gaire llarg, d’uns quatre quilòmetres, que ens porta fins al santuari, però per als menys entrenats es pot començar al coll de Bram. La gràcia de la ruta és que la tornada es pot fer per les escales, per canviar!

stats