Oci
Activitats amb nens 13/08/2022

10 llocs on anar a menjar tots junts (petits i grans)

Són establiments i espais on el paisatge és tan atractiu com la teca, i on les famílies poden sentir-se com peix a l’aigua, mai més ben dit a l’estiu

3 min
1000867650
1.

Casa Leonardo, Senterada (Pallars Jussà)

La connexió amb el paisatge verd de la Vall Fosca • C. La Bedoga 2, 25514 Senterada, Lleida • 973 66 17 87

Casa Leonardo és la casa de turisme rural ideal per connectar amb el paisatge de la Vall Fosca. Ofereix vuit habitacions, tres de les quals són familiars, i encarades al riu Bòssia. Justament la llera del riu és una de les propostes de Casa Leonardo, per jugar-hi, per fer-hi àpats, per observar com l’aigua s’escola entre les pedres. A part d’estar situada en un lloc privilegiat de mil i una excursions (atenció a l'estany de Montcortès, a pocs quilòmetres de l’allotjament), Casa Leonardo porta el paisatge al plat. La frase literària cobra vida real en cada un dels àpats, com ara els esmorzars, compostos per embotits, fruites, iogurts, fruits secs, melmelades.

Santuari de la Mare de Déu dels Àngels, a Sant Martí Vell
2.

Santuari de la Mare de Déu dels Àngels, a Sant Martí Vell

D’hostatgeria a restaurant  •  GIV-6703, 17462. Sant Martí Vell. Girona  •  972 19 02 05

 

Dalt del cim del Puig Alt, al massís de les Gavarres, hi ha el Santuari de la Mare de Déu dels Àngels, que s’ha convertit en un espai verd de pau perquè les criatures campin, juguin i mengin bé amb les famílies. Les vint habitacions que ofereixen acaben de ser reformades, i estan disponibles per a diferents necessitats, triples, quàdruples i més.

Casa Balcells, a Tarragona
3.

Casa Balcells, a Tarragona

Teca de la bona amb vistes a la catedral de Tarragona • Plaça de la Seu, 5. Tarragona • 977 89 52 65 

Tan bon punt es pugen les escales que porten a la catedral de Tarragona, mirant a la façana majestuosa, hi ha el restaurant Casa Balcells, amb una terrassa ampla a l’exterior. Des de l’interior, les vistes són les mateixes que a fora: el temple, inacabat, que està situat on es creu que en època romana hi havia hagut un temple romà dedicat al famós emperador August.

A Casa Balcells, la carta conviu amb el menú del dia, i entre les millors propostes hi ha les amanides, i els plats per picar i compartir. També són molt recomanables les coques al forn, els arrossos, i, de postres, mil i una varietats amb la xocolata com a protagonista, com les trufes i el coulant.

Restaurant del Monestir de Sant Pere de Roda
4.

Restaurant del Monestir de Sant Pere de Roda

Menjar d’altura dins d’un monestir  •  610 31 00 73


Les visites culturals són el motor de les excursions en família. El monestir de Sant Pere de Roda, situat a la població del Port de la Selva, és ideal per conèixer com vivien els monjos benedictins. I un cop acabada la ruta, el restaurant us espera. Amb molt bones vistes. I millor menjar.

Restaurant La Cava, a Tàrrega
5.

Restaurant La Cava, a Tàrrega

Menjar amb les millors postes de Sol  •  Av. Raval del Carme, 8. Tàrrega  •   973 31 13 80

Anar a les terres de Ponent vol dir gaudir de les millors postes de sol i menjar la millor fruita i verdura. Al restaurant La Cava, el cuiner Albert Marimon és un artista dels fogons, que atreu petits i grans pels seus plats per compartir.

6.

Restaurant Cap de Creus, Cadaqués

Des del Cap de Creus  •  Carretera de Cap de Creus, s/n.  •  972 19 90 05

El cap de Creus és el paisatge ideal perquè les criatures facin volar la imaginació. Cada una de les pedres que hi observaran els remetrà a figures imaginades. Al restaurant Cap de Creus, la mirada també podrà descansar damunt del mar mentre s’assaboreixen plats de cuina catalana.

7.

Hostal dels Ossos, a Sant Cristòfol de les Fonts

Macarrons sisplau, a la Garrotxa Ctra. Santa Pau, km. 2. Sant Cristòfol de les Fonts (la Garrotxa) 972 26 61 34

Les criatures s’han d’acostumar a menjar de tot. I més quan s’està fora de casa. Però si hi ha uns bons macarrons pel mig, que s’aturi el món, perquè és l’únic que serà important. Amb gronxadors al jardí.

Bar Boia, Cadaqués
8.

Bar Boia, Cadaqués

En un xiringuito, el millor entrepà  •  Avinguda Caritat Serinyana, s/n  •  972 25 86 51

El Bar Boia és una insígnia a Cadaqués. Al capdavant hi ha en Manel Vehí, conegut pels seus còctels (sense alcohol, també, i són les delícies dels petits). Actualment ha preparat una carta de tapes i entrepans, que s’assaboreixen tot contemplant les onades del mar. Atenció al biquini d’ibèric!

Ses Culleres, a Maó
9.

Ses Culleres, a Maó

Davant de les muscleres  •  C. Pont des Castell, 6. Maó  •  971 35 27 11

Davant de les muscleres situades al port de Maó, hi ha el restaurant Ses Culleres, que ofereix una oferta basada en productes de l’illa (pareu atenció als peixos) i també en plats per compartir i picar. I tot plegat davant del port de Maó, la capital de Menorca, en un dels racons més bonics de la ciutat.

Mon Restaurant, a Ciutadella de Menorca
10.

Mon Restaurant, a Ciutadella de Menorca

A cada terra, sa guerra  •  Passeig de Sant Nicolau, 4. Ciutadella de Menorca.  •  971 38 17 18

Conèixer llocs nous vol dir també tastar-ne el receptari. A Ciutadella de Menorca, el cuiner Felip Llufriu el cuina amb consciència i respecte. Els bunyols de rajada, per exemple, són unes de les propostes que agraden a petits i a grans. Però també les escopinyes ratllades, una de les varietats de l’illa del mol·lusc bivalve, que el cuiner presenta a taula amb amaniments diferents. El restaurant també disposa d’una terrassa preciosa, on les nits d’estiu tenen més bon gust.

stats