Activitats amb nens 07/09/2019

Com triar la millor motxilla

L’estiu ha passat ràpid, oi? Ja hem encetat el mes de setembre i la setmana que ve comença el nou curs. És l’hora de fer punta als llapis, revisar les llibretes i assegurar-te que tens una bona motxilla per transportar-ho tot. Avui t’expliquem tot el que has de saber per triar el model més saludable i confortable

Cristina Serret
1 min
Com triar  la millor motxilla  Namoo Ensenya’m a llegir - El robot Hulot

Com ha de ser?

Comencem pels tirants. Com més gruixuts i amples, millor. A més, s’han de poder graduar per adaptar-los a la teva alçada. Pel que fa al respatller, sempre són millors les motxilles que el tenen encoixinat.

Com s’ha d’omplir?

Per tal que el pes quedi ben repartit i no se’t clavin objectes a l’esquena, cal posar els més grans i pesants, com ara la carpeta, a la part que toca l’esquena. A partir d’aquí, es van repartint la resta de coses en ordre descendent, procurant que les més petites quedin tocant a la part frontal.

Com s’ha de portar?

Segur que ja ho saps, perquè els pares i els mestres no ens cansem de repetir-ho: la motxilla s’ha de portar penjant pels dos tirants. Si només te la penges d’una espatlla, el pes queda mal repartit i et pots fer mal a l’esquena. A més, cal que quedi recolzada a l’esquena i no a les natges.

Quant ha de pesar?

El pes total de la motxilla no hauria d’excedir el 10% del teu pes corporal. Això vol dir que si, per exemple, peses 40 kg, la bossa no pot pesar més de 4 kg. Si tens una bàscula a casa, fes la prova i esbrina si carregues massa pes.

I les motxilles amb rodetes?

Les motxilles amb rodetes són una bona alternativa, però també cal portar-les correctament, alternant un braç i l’altre.

Vocabulary

To ensure: assegurar-se

To carry: transportar

Middle: del mig

Side: laterals

Compartments: butxaques, compartiments

Back: darrere

stats