Activitats amb nens 02/11/2021

Torna la Setmana de l'Àlbum

La V edició de la Setmana de l'Àlbum se celebrarà del 5 al 14 de novembre, amb activitats presencials i contingut virtual per a tots els públics

2 min
Una imatge d'arxiu d'una activitat de la Setmana de l'Àlbum de 2019.

Aquesta setmana obrirà portes el festival que té l'àlbum il·lustrat com a protagonista, que recupera la presencialitat, amb activitats en biblioteques i llibreries a càrrec de professionals de la LIJ.

El tema d’aquesta cinquena edició és l’humor il·lustrat, servit en un somriure o en una riallada, bàsic, enginyós, juganer o corrosiu, sempre amb la condició de sorprendre, trencar amb l’ordre i divertir aquells que gaudeixen llegint imatges. L’il·lustrador del cartell d'enguany és Isidro Ferrer i el festival compta amb dos convidats francesos de renom internacional: Gilles Bachelet i Benjamin Chaud.

El festival presenta dos esdeveniments clau: la programació de la Setmana, amb activitats per a públic familiar i per a adults, i les jornades de formació per a professionals L'Àlbum a l'Aula. Aquest fòrum és un espai de diàleg entre els professionals de l’àlbum i tots aquells que, d’alguna manera, tenen un paper rellevant en la formació de lectors. Està dirigit a professionals del món de l’educació i del sector de la literatura infantil i juvenil en general. Aquesta cinquena edició té una temàtica ben divertida: l'humor! Experts d'aquí i d'allà presentaran els mecanismes humorístics de l'àlbum i com crear una biblioteca per cargolar-se de riure tot descobrint els seus secrets i reptes.

Cartell de la Setmana de l'Àlbum 2021.

En aquesta edició s’organitzen activitats per a públic infantil i adult a Barcelona, Banyoles, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, el Bruc, Òdena, Piera, Vic, Sabadell, Sant Pere de Ribes, Ripollet, Taradell, Torelló i Vilanova i la Geltrú. Hi participaran autors i il·lustradors catalans com ara Albert Asensio, Anna Aparicio, Anna Font, Núria Parera o Pato Mena, i d’altres regions d’Espanya autors com Fran Pintadera, Joaquín Camp, Marta Comín, Margarita del Mazo, Nono Granero, Paloma Corral, Pep Bruno o Virginia Álvarez.

La festa d’inauguració tindrà lloc el diumenge 7 de novembre davant de la Biblioteca Ignasi Iglésias de Sant Andreu amb un matí de lectura per gaudir de llibres en família i il·lustradors en directe. La cloenda serà el dissabte 13 amb activitats a la plaça Lesseps de Gràcia per a famílies i unes jornades per a adults sobre Com triar el millor àlbum a l’auditori de la Biblioteca Jaume Fuster.

Tot i tornar a la programació presencial, el festival segueix apostant pel material digital que permet ser consultat en tot moment i, així, durant el festival penjaran càpsules informatives sobre temes tan diversos com els personatges d’humor, la poesia infantil o la recuperació de la tradició oral, i vídeos amb il·lustradors que parlaran de com il·lustrar des de l’humor.

Podeu consultar tota la programació a la seva pàgina web.

Una tardor de festivals d’arts i cultura en família

Del 5 al 28 de novembre, quatre festivals especialitzats en cultura i arts per a públic familiar presenten una extensa programació presencial i al núvol que situa Catalunya en la primera línia dels festivals internacionals per a aquesta audiència. FLIC Festival, El Meu Primer Festival de Cine, elPetit i la Setmana de l’Àlbum són quatre festivals que, en els últims anys, han esdevingut imprescindibles a les agendes de les famílies amb inquietuds culturals i ganes de viure les propostes artístiques de qualitat que poden gaudir plenament tant els infants com els adults que els acompanyen. Propostes escèniques, cinematogràfiques, performàtiques i literàries que porten als espais culturals de Catalunya els artistes més interessants de dins i fora de les nostres fronteres. Tot, per a públic familiar i per als professionals que s’hi dediquen.

Proposaran un total de 340 activitats de cinema, arts en viu, literàries i il·lustrades concentrades en tres setmanes, tot posant en valor la idea de festival com a esdeveniment d’experiències úniques –espectacles i propostes que no es podran veure la resta de l’any–, lloc de trobada i intercanvi entre famílies i entre professionals del sector. Un moment destacat de l’agenda cultural del país, més enllà de la programació de temporada.

stats