Activitats amb nens 30/05/2017

Tallers d'estiu per a canalla amb inquietuds

Religió, art, història o salut són el fil conductor d'algunes propostes de tallers d'estiu ben originals

A.f.
4 min
Tallers d'estiu per a canalla amb inquietuds

Si encara esteu decidint què poden fer els petits de casa durant les vacances d'estiu, hem rebut algunes propostes que creiem que us poden semblar interessants.

L'art és protagonista

Des de DadàBarcelona, una petita empresa impulsada per una mare emprenedora, s'han proposat promocionar el lleure infantil entès com a eina de creixement i no només d'entreteniment. Organitzen diverses activitats i de cara a l'estiu impulsen els tallers 'L'art de mirar', que formen part d'un programa creatiu, educatiu i lúdic per despertar la sensibilitat dels nens a través de diferents disciplines artístiques. El concepte se suporta de manera triangulada en la dansa, la música i l'art. Es tracta d'un casal d'estiu intens, de quinze dies, on proposen reptes als nens a través de les arts visuals -fotografia, pintura, escultura, il·luminació, vídeo- per qüestionar-nos què veiem i perquè aprenguin a moure's i a escoltar davant d'una imatge. Jugaran amb filtres, miralls i òptiques, i els proposaran, socialment, mirar d'una altra manera: mirar pels altres! Així, els Tallers d'Estiu són projectes de dues setmanes amb 5 classes magistrals, 5 classes de dansa, 5 de música, 5 propostes d'activitats paral·leles, un fet social i un projecte de creació. La primera setmana es dota el nen d'eines i llenguatges per enriquir-lo i la segona setmana -a través d'un fet social- proposen un projecte on la investigació, el coneixement i la creativitat s'entrellacen per generar una conclusió. Més informació dels Tallers aquí.

Tallers L'Art de Mirar

Conèixer la diversitat religiosa

Els contes, la música o la dansa poden esdevenir grans eines per acostar-nos a la diversitat cultural i religiosa que ens envolta. Aquesta és just la proposta de tallers i activitats que presenta l'Espai Interreligiós de Migra Studium per a aquest estiu i que és oberta a esplais, casals d'estius, comunitats i qualsevol grup d'infants, joves o adults. L'Espai Interreligiós de Migra Studium, ubicat al centre de Barcelona, ofereix a les escoles durant el curs la possibilitat de portar a terme un taller que permet acostar-se a la diversitat religiosa d'una forma interactiva. Però també obren les portes durant el mes de juliol amb una proposta més lúdica i adaptada al canvi de ritmes i rutines de l'estiu. Així, per exemple, es podran viure els valors de la diversitat i el diàleg a través de la narració d'un conte i una proposta d'expressió plàstica. Un altre dels tallers permetrà descobrir la música de les diverses tradicions religioses i com l'experiència musical pot esdevenir experiència de diàleg interreligiós. L'objectiu d'aquestes activitats és educar i sensibilitzar sobre la diversitat religiosa i el diàleg. Més informació aquí.

Taller interreligiós

Culturnautes 2017

Del 26 de juny al 21 de juliol, Culturnautes proposa activitats culturals i lúdiques per a nens i joves de 6 a 14 anys en un casal d'estiu basat en les exposicions i els programes culturals del CCCB. Circ, fotografia, arquitectura, urbanisme, il·lustració i cinema. Culturnautes 2017 cté una durada de quatre setmanes, amb propostes formulades conjuntament pel CCCB i diferents col·lectius artístics com el del 21è circ d'hivern de l'Ateneu Popular de Nou Barris, dedicats a la producció de circ i suport a la creació; CliCme, dedicat a la fotografia; Raons Públiques, cooperativa d’urbanisme, arquitectura i participació, i A Home in Progress Film, il·lustradors i realitzadors de gràfica animada. El projecte educatiu i l’organització del casal es defineixen gràcies a la col·laboració de la Fundació sociocultural Atlas i el seu equip de monitors. Més informació aquí.

Culturnautes al CCCB

Història i ciutat

Des del Museu d'Història de Barcelona, del 26 de juny al 7 de juliol impulsen el casal d’estiu 'Llegim la ciutat', que té per objectiu d’educar la mirada i donar eines perquè els nens siguin capaços d’observar i interpretar la ciutat amb la mirada ingènua del foraster, amb l’interès i la curiositat de qui la trepitja per primera vegada. Les activitats proposades ens apropen a la història i el patrimoni de Barcelona a través dels seus carrers, places i edificis. Durant una quinzena, nens de diferents procedències conviuran amb un únic objectiu: la lectura de l’espai urbà i la seva apropiació. Trobeu més informació aquí.

Casal d'estiu al MUHBA

Fer salut

Les colònies d’estiu per conèixer l’asma i l’al·lèrgia, organitzades per Sant Pere Claver Fundació Sanitària, han superat el quart de segle. Una iniciativa única a Catalunya i pionera a la resta de l’Estat, que ha ajudat més de 2.000 nens a conèixer una malaltia que podria afectar la seva qualitat de vida. L’asma és la malaltia crònica més freqüent a l’edat infantil (al nostre país es calcula que afecta un 10% de la població pediàtrica) i l’actitud de qui la pateix pot influir de manera determinant en l’evolució i per això és important conèixer-la. Per la seva banda, l’al·lèrgia infantil afecta un 25% de la població i el millor tractament és conèixer els elements al·lergògens i saber com evitar-los. L’objectiu d’aquestes colònies és demostrar que cap d’aquestes malalties no ha d’impedir fer una vida normal. Així, s’aposta pel lleure a l’hora de fer educació sanitària. Les colònies estan obertes a la participació de nens de 8 a 14 anys amb asma o al·lèrgia, i es faran del 19 al 28 de juliol. Teniu més informació aquí.

Colònies per conèixer l'asma
stats