Oci a casa 23/04/2016

Una tria de les novetats de Sant Jordi 2016

T.g.
2 min

PER ALS PETITS:

Vet aquí una llegenda de Sant Jordi. Joan Portell i Sebastià Serra. Andana Editorial. Conte preciosista, amb unes il·lustracions que combinen amb la fotografia i que traven molt bé la història i alhora entretenen per la seva originalitat.

La llegenda de Sant Jordi. Màrius Serra. Cristina Losantos. Estrella Polar. Quan Màrius Serra revisita la història de Sant Jordi, escriu un conte amb versos encomanadissos, que dringuen constantment i són fàcils de recordar. Quan Cristina Losantos dibuixa la història mítica, li surten uns personatges simpàtics, imprescindibles de contemplar.

Rebel·lió a l’escola. Lola Casas i Joan Turu. El Cep i la Nansa. ¿On van a parar tot el que creen les criatures a l’escola? La mestra jubilada i ben activa Lola Casas crea una història original i senzilla, amb punts d’humor, amb l’escola com a espai d’acció. Atenció amb les activitats desades de Sant Jordi. L’il·lustrador hi posa el punt just perquè la imaginació voli. I l’editorial, El Cep i la Nansa, és de les incansables, que treballen de valent, formada per l’editora Cesca Mestres, que fa edicions impecables.

Parrac, el fill del drac. Pep Molist. Bernadette Cuxart. Ed. Baula. De Sant Jordi no s’ha dit tot. Encara hi ha fórmules per fer anar la imaginació, com ara pensar si el drac tenia un fill, que es deia Parrac, que es va quedar sense progenitora (sic!) quan el cavaller la va matar. A partir d’aquí, Molist enfila una història crua però encertada.

Laberint de l’ànima. Anna Llenas. Fanbooks. La il·lustradora que tan bé sap treballar les emocions ha creat un àlbum il·lustrat, de gran format, en què repassa una per una les emocions que s’han de conèixer.

PER ALS QUE ELS AGRADA DIBUIXAR:

Crea criatures. Coco Books. L’editorial és experta a oferir els àlbums més creatius, d’aquells que tant van bé per mirar sants com per perfeccionar la tècnica del dibuix. Monstres, gossos, cavalls i conills són alguns dels protagonistes, que es converteixen alhora en les propostes per fer anar el traç dels llapis.

A PARTIR DE 8-10 ANYS:

Els que caminen pel bosc. Pau Joan Hernández. La meva Arcàdia. A partir de 10 anys. Llibre d’aventures, amb un protagonista masculí que ha de marxar del lloc on viu, que demostra que la millor aventura, sempre, és la interior.

L’Agus i els monstres. Sant Jordi de les Galàxies. Jaume Copons & Liliana Fortuny. Combel. L’Agus i els seus amics inseparables, els monstres, han sabut captar lectors fidels gràcies a cinc volums publicats i a la bondat dels protagonistes, que comparteixen una afició molt gran amb el lector: la lectura! Aquest és justament un dels grans encerts dels llibres, que sempre parlen d’altres llibres, clàssics de la literatura universal. Per Sant Jordi, l’Agus té una missió especial que entretindrà de valent els monstres i els seguidors lectors.

Playmobil. 40 años de razones para amarlos. Dorothée Charles. Imprescindible per als amants dels clics.

El Petit Príncep. Edició pop-up. Editorial Salamandra. Llibre per guardar, com els bons vins, amb pàgines treballades per uns precisos i sorprenents pop-ups, que expliquen la història protagonitzada pel captivador Petit Príncep.

UN DISC:

Quartet Mèlt: la coral guanyadora del programa de TV3 Oh happy day, que tants seguidors té entre el públic infantil, acaba de publicar Maletes,el primer àlbum.

stats