Oci a casa 15/04/2022

Un Sant Jordi per triar i remenar!

Novetats editorials de literatura infantil i juvenil

3 min
Llegir a l’ombra
1.
El meu avi

R. Portell / L. Serrano

Bindi Books

El meu avi

Raimon Portell retrata la relació entre avis i nets amb delicadesa i ens acosta la vellesa amb ulls d’infant. Un text poètic farcit d’amor i d’humor. I és que hi ha avis de tota mena. N’hi ha de riallers i de rabiüts, alts, baixos i panxuts, desmemoriats i atletes, científics i poetes. Però tots, tots, tots, es desviuen pel mateix… Recomanat a partir de 3 anys.

2.
El niu de la Tit

G. Muller / S.Chérer

ING Edicions

El niu de la tit

Un conte que ens parla dels cicles de la vida i ens mostra la saviesa dels petits éssers amb qui convivim. En aquest conte coneixerem el dia a dia de la Tit, una petita mallerenga que viu en el forat d’una pomera. L’acompanyarem mentre busca menjar entre la neu, quan els dies són més freds, i veurem com treballa per construir un nou niu quan arriba el bon temps. Descobrirem com forma una família, i com alimenta i cuida les seves cries. Recomanat a partir de 5 anys.

3.
Mira, mama

Rocío Araya

Litera

Mira, mama

L’Unai no entén per què tothom està tan sol si hi ha tantes coses increïbles pertot. Un nen. Una mare. "Mira, mama!" Una vegada i una altra: "Mira, mama!" Al final, la mama mira. I tot canvia. Un àlbum il·lustrat que ens crida per dir-nos que mirem –i celebrem– la vida. Recomanat a partir de 3 anys.

4.
Què hi tens al cap, Lis?

Ruth Tormo

Ed. Barcanova

Què hi tens al cap, Lis?

La Lis té l'honor de dur el cognom Testa, i formar part de la saga d'inventors per excel·lència del món. Però a la seva edat encara no s'ha estrenat com a inventora, i sap que el temps se li esgota. ¿Pot ser que hi tingui alguna cosa a veure el fet que sigui l'única noia Testa viva que existeix? ¿I si resulta que no és una Testa autèntica? Ben aviat descobrirà el secret que s'amaga darrere les poques dones Testa inventores que hi ha hagut al llarg dels anys. I es veurà immersa en una missió ben complicada per enderrocar la seva pròpia família. Recomanat a partir de 12 anys.

5.
La gran faraona

L. Toro / P. Estévez

Ara llibres

La gran faraona

Una oportunitat per conèixer Hatxepsut, que va ser la primera dona a proclamar-se faraó. Fa uns 3.500 anys, una jove va desafiar la tradició i va fer història: Hatxepsut es va proclamar faraona, un càrrec que normalment només tenien els homes. En aquestes pàgines podreu recórrer el seu regnat pacífic i endinsar-vos en els misteris de l’antic Egipte. Per què escrivien amb jeroglífics? Com es feia una mòmia? Què menjaven en els seus banquets? Un llibre per desxifrar una civilització fascinant! Recomanat a partir de 7 anys.

6.
Insurrectes de res

Joanjo Garcia

Sembra Ed.

Insurrectes de res

Una novel·la curta però impactant que transcorre entre l’actualitat i la dècada dels anys noranta. Un relat com un cop de puny que ens parla d’amistat, identitats, incomprensió, esperança i rebel·lia. Però, sobretot, de la necessitat de combatre els discurs de l’odi que creix en la nostra societat. Recomanat a partir de 14 anys.

7.
Un color propi

Leo Lionni

Kalandraka

Un color propi

Faula contemporània que narra l’aventura d’un camaleó a la recerca de la seva identitat. Una lectura perfecta per a prelectors i per aprendre a reconèixer els colors. També és una rondalla que ens convida a reconèixer-nos i a acceptar-nos, a superar els nostres problemes i que revela la importància de l'amistat i la comunicació. Les il·lustracions senzilles, amb estampacions i taques de color, animen petits i grans a crear. Recomanat a partir de 3 anys.

8.
L'Olga viatja a l'espai exterior (o no)

Elise Gravel

Blackie Books

L'Olga viatja a l'espai exterior (o no)

Torna l'Olga, la divertidíssima nena científica que estima els animals. En aquesta nova aventura, l'Olga s'està preparant per ser astronauta! Està disposada a arribar fins on faci falta per descobrir de quin planeta ve Meh. Per fi, podrà perdre de vista aquests humans tan pesats! Però no tot surt com esperava. Meh es comporta d'una manera molt estranya últimament, fins i tot per ser una espècie alienígena… Què li passa? Recomanat a partir de 10 anys.

9.
Enigmes d'art

V. Escandell / A. Gallo

Zahorí Books

Enigmes d'art

Nou títol de la col·lecció, en aquest cas en el món de l'art. Entre escultures renaixentistes i pintures futuristes, sempre hi ha un misteri que els lectors hauran de resoldre amb lògica i imaginació. Cada enigma ens introdueix en un moment important de la història de l’art o en l’entorn d’un artista destacat. Resolent els misteris aprendrem algunes pinzellades sobre els principals moviments artístics i coneixerem tècniques, personatges i curiositats. Recomanat a partir de 6 anys.

10.
T'estimo fins a la lluna i les estrelles

T. Warnes / A. Hepworth

Beascoa


T'estimo fins a la lluna i les estrelles

Un llibre curtet per dir a algú quant l'estimem, ideal per llegir en família abans d'anar al llit. Un ós gran i un osset petit comencen el dia junts. Xipollegen a l'aigua, pugen grans muntanyes, miren els llums que brillen en el cel i juguen amb els amics. Expressen el seu amor tocant-se el nas, jugant a perseguir-se i, per descomptat, fent-se una càlida abraçada abans d'anar-se'n a dormir. Sens dubte, el millor del dia, de qualsevol dia, és passar-lo junts. Recomanat a partir d'1 any.

stats