Oci a casa 23/04/2016

El racó de llegir

Descobrim els racons preferits per llegir del fills i filles dels lectors de l'AraCriatures

Ara
2 min
El racó  de llegir

Llegir estimula la capacitat intel·lectual i les emocions. Però per enriquir el nostre cervell i la nostra ànima de la millor manera, cal que triem un bon espai per fer-ho. Quin és el racó preferit dels fills i filles dels nostres lectors per agafar un llibre? Aquí en podeu veure alguns.

La lectura transporta petits i grans a mons màgics i d’il·lusió. ¿Qui no s’ha deixat atrapar per aventures, històries i misteris fins al punt de perdre la noció del temps i de l’espai? Això és la màgia dels llibres, però aquesta abstracció de la realitat pot comportar que, en ocasions, agafem males postures que poden perjudicar el nostre cos. Així doncs, hem de garantir que, quan agafin un llibre, els nens seguin correctament i tinguin una bona il·luminació.

Cal recordar que la millor posició per llegir demana que hi hagi una lleugera inclinació del cos en angle obert, per no carregar la columna.

Una bona butaca

Per trobar aquesta posició adequada, triar una bona butaca que permeti tenir el cos relaxat hi ajudarà molt. Hem de poder tenir punts de suport per als braços, l’esquena i el cap. I si podem tenir les cames lleugerament elevades, doncs perfecte. També és recomanable fer una petita pausa cada hora, per estirar les cames i relaxar la vista, i assegurar-nos de tenir una bona il·luminació. I malgrat que molts, petits i grans, trien el llit per llegir, val a dir que no seria l’espai més encertat, ja que la postura que s’hi adopta no és la més adequada i s’acaba castigant l’esquena i les cervicals.

Però si no us hi podeu resistir, tres coixins seran els vostres millors aliats (i els dels vostres petits lectors): asseguts, en podeu posar un sota els genolls perquè l’esquena estigui més relaxada; un darrere el coll per protegir les cervicals, i un tercer sobre la panxa per col·locar-hi el llibre i evitar molèsties a les mans i als colzes.

Repassats aquests consells, ¿fem una passejada pels racons preferits per llegir dels petits seguidors del Criatures?

Si els voleu conèixer tots, passeu per aquí

stats