Oci a casa 14/12/2016

Maria Carme Roca i Jaume Cela guanyen el premi Barcanova 2016

El col·laborador de l''AraCriatures', Jaume Cela, s'emporta el premi en categoria de llibre infantil

Aure Farran
2 min
Jaume Cela, entrevistat per Carles Capdevila

L'escriptora Maria Carme Roca, amb la novel·la juvenil 'Selfies al cementiri', s'ha emportat el premi Barcanova de literatura juvenil, mentre que el mestre i col·laborador de l''AraCriatures', Jaume Cela, amb l'obra infantil 'El meu pare és una pissarra', és el guanyador en la categoria de literatura infantil.

Els integrants del jurat han valorat de la novel·la juvenil 'Selfies al cementiri' "la cura en la llengua, l'estil, l'estructura i la presentació de cada moment, i el treball a fons dels personatges principals i secundaris". Un altre aspecte que han destacat és "el fet d'aconseguir que un tema tan recurrent avui, com els esperits, es presenti d'una manera innovadora i fresca, que connecta amb els lectors juvenils".

De l'obra infantil 'El meu pare és una pissarra', el jurat ha valorat que "es tracta d'una història valenta que presenta un personatge poc comú en la literatura infantil: un pare diferent". És una novel·la que, a través de la paraula, ens evoca un món visual nou. "Un cant a l'amor de la família". 'El meu pare és una pissarra' es tracta d'una obra formada per sis relats, narrada per en Pep, un nen que explica el significat dels tatuatges que té el seu pare escampats per tot el cos. Cada dibuix té una història i en Pep la vol compartir amb nosaltres.

El jurat ha estat format per l'escriptora Anna Manso, la docent Anna Badia, l'escriptor Miquel Arguimbau i l'assessor literari Pere Martí i l'editora d'infantil i juvenil de Barcanova, Sara Moyano.

El premi Barcanova està destinat a fomentar la creació literària en llengua catalana, adreçat específicament als lectors infantils i juvenils de tots els territoris de parla catalana. El Premi té una dotació econòmica de 10.000 € per al guanyador de cada una de les dues modalitats. Les novel·les guanyadores es publiquen el mes de març.

En aquesta convocatòria s'hi han presentat 56 obres.

stats