Oci a casa 23/04/2016

Lectures infal·libles

1 min

Babar

El rei i la reina Babar i la seva família continuen fent les delícies dels més petits: personatges animals amb vida i actitud humanes que passen per situacions divertides i alhora pròximes al món infantil. I té bones il·lustracions que donen suport al text.

Tom Sawyer

Nen entremaliat, que diu i fa el que sent, però amb una astúcia capaç d’aconseguir que els seus companys acabin pintant per ell la tanca que li han obligat a arreglar com a càstig per les seves trapelleries. Allò que molts nens voldrien fer però no gosen.

Pippi Calcesllargues

¿Qui pot imaginar-se viure sense obligacions, llevar-se a l’hora que es vol, sense fer deures, en una casa enorme i amb un cavall i un mico com a acompanyants? Tots els nens i nenes d’avui i de fa quaranta anys. L’escriptor de la saga Millennium, Stieg Larsson, va confessar haver basat el personatge de Lisbeth Salander en la Pippi Calcesllargues. En una entrevista poc abans de morir, va dir: “Em vaig imaginar com seria avui si fos una dona adulta. ¿L’hauríem definit com una sociòpata? Simplement, veuria la societat amb una llum diferent”.

Harry Potter

Amic dels seus amics, honrat, lleial i amb poders que el fan extraordinari. Pocs adolescents i adults es resisteixen a la màgia i aventures de Harry Potter. Llibreters, editors i escriptors el defineixen com un superheroi dels nostres temps.

stats