Novetats LIJ
Oci a casa 25/03/2022

Escalfant motors per Sant Jordi

3 min
Portada Llegim Sant Jordi
1.
'Un talp a l'antic Egipte'

Martí Gironell / Coaner Codina

Ed. Estrella Polar

'Un talp a l'antic Egipte'

Un conte fantàstic que ens convida a viatjar sota terra per descobrir les meravelles ocultes d'una de les cultures més importants a la història: l'egípcia! Jeroglífics, piràmides, animals, misteri i diversió acompanyaran aquesta vegada l'entranyable talp Felip en el segon dels seus viatges. Recomanat a partir de 3 anys.

2.
'No perdis de vista el llop'

Juan Arjona / Enrique Quevedo

Combel Editorial

'No perdis de vista el llop'

La Caputxeta, ben contenta, arriba a casa de la seva àvia amb un cistell amb el berenar; les set cabretes juguen ben lliures pel bosc i els tres porquets construeixen les seves cases tranquil·lament. Però algú sap on és el llop? No perdis de vista el llop és un tribut intel·ligent i divertit als contes populars, un llibre per gaudir amb els ulls ben oberts. Recomanat a partir de 4 anys.

3.
'Something'

J.N. Santaeulàlia

Bromera

'Something'

Els Beatles, els amors de joventut, les classes de guitarra… la història d’una generació narrada des del punt de vista d’un gat. Something és un homenatge a la música d’una generació, però també una invitació a adonar-nos que les experiències de la joventut no canvien tant amb el pas del temps. Qui no s’ha enamorat mentre mirava de tocar uns acords amb la guitarra? Una novel·la que, tot i ser juvenil, encisarà els adults que volen enamorar-se a ritme dels Beatles. Recomanat a partir de 14 anys.

4.
'La llegenda de Sant Jordi'

Ambauka / J. Miquel Janés

Ed. Nanit

'La llegenda de Sant Jordi'

Un conte basat en la cançó homònima d’Ambauka que ens explica la conegudíssima història d’aquest cavaller, però amb un final ben diferent, perquè en aquesta adaptació el drac acaba demanant perdó als vilatans i vilatanes i els explica que és el rei qui l’obliga a esporuguir el poble. Quan es descobreix el secret, el rei no té més remei que fugir del poble amb la cua entre cames. Forma part de Nanit Petit, la col·lecció que pretén fer arribar les cançons de grups de música familiar als infants a través dels contes. Recomanat a partir de 2 anys.

5.
'Cuc i Garsa'

Ramón D. Veiga / Iván R.

Ed. Takatuka

'Cuc i garsa'

Una nova entrega de Cuc, la sèrie de còmic per a primers lectors. En aquest segon títol el petit protagonista inicia una amistat amb un ocell. La Garsa es mostra molt xerraire i educada, i això fa sospitar el Cuc, que s’imagina el pitjor. Efectivament, la Garsa només li fa la gara-gara perquè se’l vol cruspir. Però el Cuc, amb la seva desimboltura i amb l’ajut d’una morera i una pizza de pepperoni, aconsegueix guanyar-se l’amistat i la lleialtat de la Garsa. Una història sobre l'amistat, els prejudicis i la diversitat. Recomanat a partir de 5 anys.

6.
'La terra és amiga meva'

Maïa Brami / Karine Daisay

Zahorí Books

'La terra és amiga meva'

Després de l'èxit d'El món és casa meva, Karine Daisay i Maïa Brami tornen amb un nou viatge fabulós pels cinc continents, una immersió en la bellesa dels éssers vius i la riquesa de la cultura. En aquesta ocasió, els protagonistes ens expliquen projectes inspiradors que eduquen els infants en el respecte del medi ambient i els estimulen la imaginació per a la cerca d'iniciatives pròpies. Recomanat a partir de 6 anys.

7.
'Piranya social'

Mariló Àlvarez Sanchis

Sembra Ed.

'Piranya social'

L'autora ens convida a mirar-nos al mirall de les aparences amb la divertida història de l’Àlex, una noia descarada que no té por de prendre partit per les coses en què creu. I que no tardarà a descobrir que els rols hi són per trencar-los. I és que la vida social a l’institut es divideix en tres grups: els peixos tropicals, les sardines i les piranyes! Recomanat a partir de 13 anys.

8.
'Blau 52'

Gemma Capdevila

Cossetània

'Blau 52'

Un espectacular àlbum de gran format que fa protagonista la balena més enigmàtica: la Blau 52, una balena única que canta a una freqüència molt més alta que la de qualsevol altra. Una creació poètica, preciosa i molt personal de Gemma Capdevila dissenyada per veure-la en vertical i a doble pàgina. Recomanat a partir de 6 anys.

9.
'Hauria volgut'

Olivier Taller

BiraBiro Ed.

'Hauria volgut'

Torna l’esquirol més peculiar per plantejar-nos els dubtes i problemes de la recerca de la identitat, però sempre amb l’humor i la ironia pròpies del traç de Taller. Aquesta vegada, el protagonista confessa que no vol ser més un esquirol! Assegura que si li haguessin demanat l'opinió, hauria triat una altra cosa. Hauria escollit ser castor. Per construir un món millor! Però la realitat és que la vida com a castor també és bastant esgotadora i, de totes maneres, sempre ha somiat ser un cérvol. O... un mussol? Un eriçó? Ben bé no ho sap! Recomanat a partir de 5 anys.

10.
'Fem teatre'

Àngels Bassas / Roser Calafell

La Galera

'Fem teatre'

Un conte il·lustrat que ens descobreix la màgia del teatre i totes les persones i els elements necessaris per a l’èxit d’un espectacle. En Martí ha convidat la seva amiga Clara a visitar el teatre on la seva mare actua com a protagonista. Mentre la Clara es prepara per substituir una nena en un petit paper, va veient tots els secrets que s’amaguen rere el teló i descobreix, malgrat el seu pànic escènic inicial, que el cuquet de l’actuació potser ja no l’abandonarà mai més. Recomanat a partir de 7 anys.

stats