Oci a casa 05/02/2021

EntreDos, una nova editorial de literatura infantil

En plena pandèmia ha nascut una nova editorial, EntreDos, que busca publicar clàssics descatalogats però també noves propostes tant d’àlbum il·lustrat com de coneixements

3 min
ENTREDOS, UNA NOVA EDITORIAL DE LITERATURA INFANTIL

Que tot i la situació de pandèmia que vivim apareguin editorials noves és un fet que ens fa una mica més feliços. Aquest és el cas de l’editorial EntreDos, amb seu a Blanes, que va ser creada el 2020 i que es dedicarà exclusivament a la literatura infantil.

L’editorial ha estat creada per tres sòcies -Teresa Plana, de formació filòsofa i que treballa en l’àmbit de la biblioteca escolar a Brussel·les; Núria Torrelles, formada en pedagogia i amb una dilatada experiència en el món de la docència, i Cristina Concellón, de formació jurídica i amb un gran bagatge en el món editorial-. A totes tres les uneix la passió per la literatura infantil i les ganes d’editar bons llibres.

“Un dels objectius que perseguim és el de tenir un bon catàleg de fons -diu Cristina Concellón-. En aquest sentit, volem optar per recuperar clàssics o bé que han estat descatalogats o bé que no s’han arribat a publicar al nostre país. D’altra banda, també tenim una línia de llibres nous (o bé en comprarem els drets o bé seran històries de creació pròpia), i finalment tenim una tercera línia de llibres de coneixement, de llibres de no-ficció”.

L’editorial, que per ara pretén publicar quatre o cinc llibres a l’any, vol potenciar els que tinguin com a denominador comú l’amor i el respecte per la natura. En aquesta línia ja han marcat el tret de sortida dos llibres imprescindibles que poden encisar petits i grans. “Els dos primers llibres que hem publicat -explica Concellón- són els àlbums il·lustrats En Gripau i en Gripere són amics i En Gripau i en Gripere van plegats, per a nens a partir de 4 anys, de l’autor Arnold Lobel i amb una traducció impecable de Jordi Ainaud. Són llibres que s’havien publicat en català trenta anys enrere, però van ser descatalogats. Per ara n’hem tret els dos primers volums, però n’hi haurà més”.

UNA TRIA ESPECIAL

Més enllà d’aquests dos primer títols també han publicat l’àlbum il·lustrat Truman, de Jean Reidy i Lucy Ruth, traduït per Maria Luchetti i editat en català i en castellà. “És la història d’un primer dia d’escola però des de la perspectiva de l’animal de companyia que es queda a casa, en aquest cas una entranyable tortuga. Es tracta d’un text amb ritme, que enganxa, ple d’originalitat”. I abans de tancar el 2020 van publicar Calendari de les verdures, de la pintora i il·lustradora Juliet Pomés Leiz, del qual van fer una petita tirada i que de seguida es va exhaurir. “Crec que aquest calendari ha arribat per quedar-se -diu la Cristina-. Les il·lustracions de verdures gustoses i gens avorrides ens semblen úniques, originals, divertides. La nostra idea és editar-ne un cada any”.

Primers títols publicats per l'editorial EntreDos

De cara a següents publicacions, l’editora avança que tiraran endavant els dos volums següents d’En Gripau i en Gripere... i també el llibre La Carlota i el sentit de la vida, de to filosòfic, amb una protagonista que és un cuc de sorra que no para de fer-se preguntes i de reflexionar sobre el sentit de la seva feina. “La nostra idea és publicar sempre títols que siguin bones propostes literàries i també bones propostes plàstiques -explica Concellón-. Volem llibres que es quedin, petites perles, llibres que tothom pugui reconèixer per la qualitat de les seves històries”.

L’editorial EntreDos, que deu el seu nom a la relació estreta que es crea entre el nen i el llibre -una relació entre dos, gairebé màgica-, ha obtingut una bona resposta de llibreters i distribuïdors. “Nosaltres optem per llibreries independents. I sí, moltes ja ens han transmès la bona rebuda i ens han proposat futurs tallers i clubs de lectura”.

Si li preguntem a la Cristina quin futur desitjaria per a l’editorial que acaben de crear en plena pandèmia, ens diu: “Consolidar-la, implementar-la, guanyar-nos encara més la confiança dels llibreters, apostar ara i sempre per un catàleg de recuperació de llibres i encarar aquest 2021 amb molt bones propostes. Hi ha una frase que ens defineix com a editorial: «Llibres de sempre, per sempre»”.

stats