Activitats amb nens 09/02/2022

Una faula clàssica al Jove Teatre Regina

2 min
El Jove Tetare Regina estrena dissabte 'La frenètica faula de la llebre i la tortuga'

Del 12 de febrer al 20 de març, dissabtes i diumenges a les 17.30 h, podreu veure al Jove Teatre Regina La frenètica faula de la llebre i la tortuga, un espectacle de la companyia La Trepa que recupera una de les faules més conegudes d'Isop per traslladar-la a la modernitat i fer-ne un espectacle de teatre musical amb ritmes i valors d'avui dia.

A través de la història d'aquesta llebre vanitosa i la tortugueta constant que hauran de córrer juntes en una cursa que acabarà amb alguna sorpresa, l'espectacle permet treballar amb la canalla no només molts valors d'interès com la constància, l’esforç, el treball en equip i el respecte als altres, sinó que també podem parlar d'estils de vida, de la importància de fer exercici i d'una dieta sana i variada. Tot això amanit amb bona música i sentit de l'humor per fer xalar de valent tota la família.

L'argument ens mostra la Flaix, la llebre, que no pot parar quieta i és incapaç de concentrar-se per més que ho intenta. En canvi, la Calma, la tortuga, no té gens de pressa i li agrada viure una vida tranquil·la prenent decisions sense precipitar-se. Amb estils de vida tan diferents, sembla que mai podran arribar a ser amigues. De fet, es porten tan malament que l’Atena, una professora que acaba d’arribar a l’illa on viuen, decidirà fer-les córrer juntes a la Gran Cursa del Volcà de les festes de l’illa. Sabran fer equip? Qui guanyarà? La llebre o la tortuga? 

Una obra amb valors

A part de diversió garantida per a tota la família, el muntatge permet treballar amb els més petits diversos valors:

  • Assertivitat. A l'obra la llebre i la tortuga es construeixen elles mateixes en comparació amb l'altra. Així, podem parlar de la necessitat de poder construir-se un mateix sense competir amb l’altre. 
  • Treball en equip. La llebre i la tortuga es veuran abocades a treballar en equip, però decidiran fer trampes i separar-se, i això farà que es trobin amb algunes complicacions durant la cursa. Una oportunitat per veure que, tot sovint, treballar en equip ens ajuda no només a aconseguir millors resultats, sinó a aprendre coses noves. 
  • Respecte. Amb la llebre i la tortuga la canalla podrà aprendre que és millor respectar l'altre i celebrar les diferències entre nosaltres en comptes de fer-ne burla. 
  • Vida activa. Una oportunitat per aprendre amb la tortuga Calma que amb una mica d'activitat i exercici ens sentim molt millor i els nostres cossos estan més contents. 
  • Esforç. Una faula que fa veure que treballar amb constància i esforç permet assolir objectius que d'entrada semblaven impossibles. 
  • Dieta saludable. Es mostra com és d'important dur una dieta saludable i variada per donar al nostre cos la benzina que necessita per bellugar-se. 
  • Perdonar. Una oportunitat per veure com, malgrat que hi hagi hagut desavinences, podem aprendre a perdonar l'altre i fer les paus. 

Un espectacle recomanat a partir de 4 anys. Teniu tota la informació aquí.

stats