Activitats amb nens 01/03/2017

Un Dia de Festa als cinemes de Catalunya

Un Dia de Festa presenta una nova manera d'anar al cinema amb els infants

A.f.
2 min
Un Dia de Festa als cinemes de Catalunya

La distribuïdora de cinema Pack Màgic s'ha marcat un repte: recuperar el públic familiar per a les sales de cinema i amb aquest objectiu han ideat el projecte Un Dia de Festa, la festa del cinema infantil en català. Un matí de cinema familiar, música, teatre i festa. Una oferta cultural que presenta una nova manera d’anar al cinema amb els infants.

Aquesta proposta sorgeix del convenciment que recuperar l’experiència col·lectiva que significa assistir a una sessió cinematogràfica, com a activitat familiar, és un dels passos necessaris per contribuir a revitalitzar les sales cinematogràfiques del país i afavorir, així, la recuperació del cinema en català en el seu conjunt. Els que ara són infants seran els públics del futur i, en la mesura que estiguin familiaritzats amb la qualitat i la diversitat cinematogràfica, seran també espectadors i espectadores capaços de valorar les programacions cinematogràfiques sorgides del sector de la producció i exhibició catalanes.

D’altra banda, aquest plantejament significaria una aportació específica per trobar nous models que afavoreixin la normalització i la continuïtat de la programació cinematogràfica infantil que, ara per ara, es concentra només en uns dies especials del calendari relacionats amb les vacances escolars.

Continguts d'un Dia de Festa

La proposta és fer un esdeveniment matinal basat en el cinema familiar en què també s’inclou música, teatre i activitats. Així, la proposta és:

 • Músics i animadors esperen els infants i les famílies a la porta del cinema i els conviden a gaudir de la festa. Un cop dins la sala, els infants gaudiran d’una selecció de pel·lícules presentades i acompanyades de música, màgia, titelles i jocs. En acabar les projeccions, la banda de música ens acomiadarà i ens acompanyarà a la sortida.
 • L’experiència del cinema s’estén més enllà de la sala. El cinema es decorarà per a l’ocasió amb figures dels diferents personatges de la pel·lícula i, mentre la música sona, els infants podran fer diferents activitats alhora que comenten la jugada.
 • Activitat recomanada a partir de 4 anys.

Les pel·licules que es projectaran són: 'Neu', d’Antoine Lanciaux i Sophie Roze; 'Laban, el petit fantasma; Quina por!', de Per Åhlin, i 'La Primavera al Regne d’Escampeta', de Pierre-Luc Granjon i Pascal Le Nôtre.

Ciutats i calendari

Un Dia de Festa passarà, del 4 de març al 28 de maig, per diferents escenaris de tot Catalunya. Les cites són aquestes:

 • 4 de març – 17 h - Cinema Zumzeig -Barcelona
 • 5 de març – 11.30 h - Cine Baix - Sant Feliu de Llobregat
 • 12 de març – 11.30 h – Cinema Majèstic -Tàrrega
 • 19 de març – 12 h - Rambla de l'Art - Cambrils
 • 2 d'abril – 12 h–JCA Cinemes Lleida - Alpicat
 • 30 d'abril - 11.30 h - Cinemes Girona - Barcelona
 • 14 de maig – 12 h – JCA Cinemes Tarragona Valls
 • 28 de maig – 12 h – Cinemes Truffaut - Girona
stats