Què farem avui?
Activitats amb nens 23/02/2023

De Julia Donaldson a Mozart: Cinc propostes culturals per fer en família

La nova pel·lícula basada en un conte de Julia Donaldson, contes sobre grans dones i un espectacle amb música de Mozart, entre les propostes del crític Toni de la Torre

4 min
Un fotograma del film

BarcelonaEl crític Toni de la Torre ens proposa cinc plans culturals per fer en les properes setmanes.

1.
'Bill i Janet' i altres cròniques marcianes

Una nova pel·lícula basada en un conte de Julia Donaldson

Bill i Janet

Les històries i els personatges que imagina Julia Donaldson tenen alguna cosa que fascina els nens més petits (i també uns quants de més grans). No cal presentar l’autora, coneguda per El Grúfal i molts altres personatges que tenen èxit a les llibreries i també a les pantalles. L’última adaptació d’un dels seus contes, la pel·lícula Bill i Janet, s’estrena aquest cap de setmana i presenta la història de dos pobles alienígenes que, per fora, són molt diferents: els uns són blaus i els altres són vermells, i tenen costums propis que fan que es vegin els uns als altres com a estranys. Per aquest motiu els blaus tenen prohibit jugar amb els vermells i els vermells amb els blaus. Fins que els protagonistes de la història decideixen trencar aquesta barrera en una mena de Romeu i Julieta alienígena i amb final feliç. La canalla a la sala queda fascinada pels imaginatius marcians que apareixen durant una aventura que dona peu a parlar amb ells sobre tolerància i la riquesa que suposa que siguem diferents els uns dels altres. La pel·lícula s’acompanya de cinc curtmetratges, altres cròniques marcianes, que toquen temes similars. A la sala va triomfar especialment La cuina de la Franzy, amb un ball molt divertit que va fer riure les criatures i també mares i pares.

Recomanat a partir de 3 anys.

2.

'Italino Grand Hotel'

Un espectacle clown amb un personatge que vol fer amics

Encara vam riure més amb Italino Grand Hotel, un espectacle clown que protagonitza un personatge que viu envoltat de rentadores i assecadores, al soterrani d’un hotel. La seva feina consisteix en fer la bugada de tot l’hotel i la seva vida és un no parar de fer anar llençols aquí i allà, apilant-los en torres impossibles i corrent per atrapar la roba que cau del cel. L’actor Jordi Magdaleno aprofita el caos d’aquesta situació per fer riure amb el desconcert del personatge que salva situacions límit, i alhora troba moments per explicar-nos que se sent sol al soterrani. Tant de temps allà, ha acabat fent-se amic de les rentadores, creant un món propi que es trenca el dia que sent les veus d’altres treballadors de l’hotel. Una història bonica per a un espectacle clown molt treballat que forma part de la programació Barcelona Districte Cultural i que aquest cap de setmana podeu veure al Centre Cívic Baró de Viver (divendres), al Centre Cultural La Farinera del Clot (dissabte) i a l’Auditori Sant Martí (diumenge).

Recomanat a partir de 5 anys.

3.
'Petites històries, grans dones'

Sessions de contacontes per posar en valor dones rellevants

Petites històries, grans dones

Durant tot el mes de març hi haurà diferents activitats familiars vinculades amb la celebració del Dia Internacional de les Dones que valen molt la pena. Entre totes, us recomano especialment el cicle Petites històries, grans dones, que és el resultat de l’esforç conjunt de diferents museus per donar a conèixer, a través de sessions de contacontes, el treball i el talent de diferents dones que han estat molt rellevants en els seus respectius àmbits però que no tenen prou reconeixement. Són sessions conduïdes per una actriu i pensades perquè hi assisteixi la canalla (a partir de 6 anys) i els pares. Només cal que trieu a quin museu voleu anar i quina dona voleu descobrir. A casa hem decidit que no ens perdrem el contacontes de Jeanne Baret, la primera dona que va fer la volta al món, el 5 de març al Museu d’Arqueologia de Catalunya.

Recomanat a partir de 6 anys.

4.
'Papageno & Cia'

Un concert per introduir la canalla a les òperes de Mozart

Papageno & Cia

Papageno busca l’amor i potser està una mica desesperat. ¿Aconseguirà trobar parella com ell tant desitja? Si els vostres fills ja us han començat a parlar de parelles, petons i amorets i voleu que s'ho prenguin tot plegat amb una mica de sentit de l’humor, el concert Papageno & Cia és una proposta que us pot encaixar a la perfecció. Està pensada per a criatures a partir dels 5 anys i fa servir el desig de Papageno com a excusa per introduir la canalla a les òperes de Mozart, ja que el personatge de La flauta màgica provarà sort amb uns quants personatges femenins, que li donaran unes quantes carbasses. Seran els músics del concert i el públic els que ajudaran el personatge a trobar l’amor. ¿Creieu que li podeu donar un cop de mà? Podeu veure el concert Papageno & Cia cada cap de setmana del 4 al 26 de març al CaixaForum.

Recomanat a partir de 5 anys.

5.
Fyfe

Un joc de taula per perdre’s en una illa amb platges idíl·liques

Fyfe

Amb el fred que encara fa aquests dies, el joc de taula Fyfe s’ha convertit en el predilecte per passar les tardes del cap de setmana. Ens unim tots al voltant del tauler i és com si estiguéssim asseguts a la sorra de la platja d’una illa paradisíaca. El joc, que té una dinàmica de col·locació de fitxes molt addictiva, està ambientat en una illa de l’oceà Pacífic, i cada jugador té el seu fragment de platja propi on ha de col·locar fitxes amb diferents objectes i animals que trobem a la sorra (hi ha una tortuga, un tòtem, una flor, una palmera i una pinya) de manera que obtinguem el màxim de punts. La mecànica és fàcil d’aprendre, però us hi podeu trencar molt el cap, ja que es pot puntuar de moltes maneres: en fileres horitzontals, verticals i diagonals i també podem decidir quin és el criteri que mana en la puntuació de cada filera (amb unes fitxes en forma de taules de surf) i afegir-hi normes especials (en fitxes en forma de petxina). A més, si fem múltiples fileres ens podem endur punts extra. A casa ja fa setmanes que hi juguem i encara ningú ha aconseguit fer quatre fileres alhora! Hi podem jugar fent duels o en partides familiars de fins a cinc jugadors i està recomanat a partir dels 10 anys.

Recomanat a partir de 10 anys.

stats