Què farem avui?
Activitats amb nens 06/04/2023

5 propostes culturals en família per a aquesta Setmana Santa

Un taller d'ous de Pasqua, un espectacle de titelles i un 'escape room' matemàtica, entre algunes de les propostes

4 min
Pintar ous de pasqua

BarcelonaEl crític Toni de la Torre ens proposa cinc plans culturals per fer en família aquesta Setmana Santa. Una experiència cinematogràfica immersiva, un joc de taula per fer de detectius i un taller d'ous de Pasqua, entre altres propostes.

1.
Entrem a dins de la pel·lícula

Una experiència cinematogràfica completament immersiva

Una experiència de cinema immersiva

En cert moment de la pel·lícula vaig apartar la mirada de la pantalla i vaig mirar al meu voltant. Les expressions dels nens que tenia al voltant eren increïbles. Estaven impactats per l’experiència de cinema 4DX, immersos completament en la pel·lícula. I els adults també. Feia temps que teníem ganes de provar aquesta nova manera de mirar una pel·lícula, que per si no la coneixeu consisteix en sales equipades amb l’última tecnologia i on a més s’apliquen efectes físics que acompanyen el que veiem a la pantalla: les butaques dels espectadors es mouen i vibren i hi ha efectes sensorials generats amb vent, aigua, llum i boira. Vam anar als cinemes Filmax Gran Via i vam triar una pel·lícula que intuïa que tindria molt de moviment, la de Super Mario Bros. L’experiència va ser increïble: una barreja entre parc d’atraccions i blockbuster cinematogràfic perfectament sincronitzats on vam saltar amb en Mario per sobre els núvols i ens vam precipitar al buit a velocitats vertiginoses, vam lluitar contra en Bowser sentint tots els moviments de la batalla i vam sortir de la sala com si haguéssim acabat de baixar d’una muntanya russa i haguéssim viscut la pel·lícula en comptes de veure-la. Va ser molt emocionant.

Recomanable per a criatures a partir dels 7 anys.

2.
Cantem amb el Tiroliro

Un espectacle de titelles per cantar amb els més petits

Tiroliro titelles

Anar al teatre amb canalla molt petita és una experiència única que val la pena aprofitar mentre en tenim oportunitat, per allò que aquesta etapa passa tan de pressa com ens diuen les àvies, que, ens agradi o no, en saben! I en aquest sentit la companyia de titelles Pam i Pipa no falla. Els seus espectacles, que podeu veure a la sala L’Autèntica, són sinònim d’èxit amb els més petits. Vam anar amb la meva filla a veure Tiroliro, que encara podeu enxampar aquest cap de setmana (és l’últim). És una obra molt en consonància amb la filosofia de la companyia, i de la sala, que sempre programa espectacles de qualitat per a infants, amb un teatre de titelles que recupera històries i cançons tradicionals i, el millor de tot, anima els més petits a passar-s’ho bé cantant-les i participant en l’espectacle. Veureu com els infants queden literalment bocabadats amb els titelles, en què apareixen personatges com la Rínxols d’Or o la Masovera. Un espectacle artesanal i sensible, cuidat, que beu de les nostres tradicions i que deixa embadalits els nens des del primer moment.

Recomanat per a la primera infància.

3.
Fem de detectius amb MicroMacro

Un joc de taula per investigar crims en una gran ciutat

Micro Macro

Esteu preparats per resoldre els casos més rocambolescos? Com teniu el vostre instint detectivesc? El posareu a prova, i us ho passareu molt bé, amb el joc de taula MicroMacro, que ens permet fer equip i col·laborar per solucionar diferents casos. Es tracta d’un joc cooperatiu que ve amb un mapa gegantí (fa més d’un metre d’amplada) d’una gran ciutat plena de ciutadans a qui els passen tota mena de coses i unes lupes per fixar-se en cada detall i resoldre les històries que ens proposa el joc, i que poden arribar a ser molt complexes. Imagineu un On és en Wally? amb casos estil Sherlock Holmes i us fareu una idea del que és MicroMacro. A través de cartes hem d’anar seguint els passos per deduir el que els ha passat a diferents personatges i així solucionar els casos, que a més d’estar classificats per la dificultat també inclouen recomanacions d’edat (en general, el joc es recomana a partir dels 10 anys). A casa ha triomfat, també pel sentit de l’humor de les seves històries, i l’última entrega del joc, anomenada MicroMacro: Crime City All In, ens ha donat grans tardes detectivesques en família.

4.
El somni de Fibonacci

Un 'escape room' basat en les matemàtiques al CosmoCaixa

El somni de Fibonacci

Que els escape rooms estan de moda ja ho sabem. Però no tots et permeten passar-t’ho bé i al mateix temps aprendre matemàtiques! El nou taller que organitzen al CosmoCaixa i que rep el títol d’El somni de Fibonacci proposa un repte als participants en què hauran de fer servir la lògica matemàtica per sortir de la sala on es troben. Ho faran utilitzant elements que als nens els encanten, com unes ulleres 3D, lots de llum ultraviolada i fins i tot una piscina de boles, i traient el costat més divertit de les matemàtiques. I tot plegat sense despertar el Fibonacci, el matemàtic italià de l’Edat Mitjana, que dorm plàcidament mentre els nens resolen trencaclosques i intenten trobar la sortida de l'escape room. El taller es fa cada dia en dos torns fins al 10 d’abril al CosmoCaixa.

Recomanat per a criatures a partir dels 6 anys.

5.
Fem el nostre ou de Pasqua

Un taller familiar molt llaminer al Museu de la Xocolata

Procès per fer un ou de xocolata

Amb les mans plenes de xocolata, les criatures donen forma a les seves creacions. L’objectiu: fer el nostre propi ou de Pasqua. Ja comença a ser una tradició més de la Setmana Santa familiar apuntar-se als tallers que proposa el Museu de la Xocolata. De fet, tenen molta demanda, així que no sé si en el moment que ho llegiu encara sereu a temps de reservar plaça. Els últims dies d’aquesta activitat són el 8 i el 9 d’abril i hi ha dues possibilitats: el taller infantil, que està dirigit a canalla entre 6 i 12 anys i que és exclusivament per a ells, i el taller familiar, en què els pares poden acompanyar els nens, que en aquest cas han de tenir 5 anys com a mínim. Tots plegats realitzareu el vostre ou amb xocolata de colors, després de tastar el producte (heu d’informar d’al·lèrgies i intoleràncies conegudes a productes com els fruits secs, la llet o el gluten) i completareu la vostra obra d’art amb l’indispensable pollet. I després, a trencar l’ou que heu fet per cruspir-vos-el!

stats