UNICEF, COMITÈ BALEARS

Protecció per als infants de Mossul

Els conflictes de la regió fan que nins i nines en pateixin les conseqüències

PROTECCIÓ PER ALS INFANTS DE MOSSUL / © UNICEF/UN070884/ Zoom

Segons els informes, es continuen trobant infants en estat de xoc entre els enderrocs o amagats en els túnels a Mossul. Alguns han perdut les seves famílies mentre fugien cercant seguretat. Les famílies s’han vist obligades a abandonar els seus fills o a lliurar-los, i ara viuen amb por, tots sols. Molts nins s’han vist obligats a lluitar i alguns han perpetrat actes de violència extrema.

Vivim temps horribles per a massa infants a l’Iraq i en altres països afectats pel conflicte a la regió. Aquesta situació posa en risc la vida i el futur de gairebé 27 milions de nins i nines (afectats per la violència al Iemen, dins Siiriya i els països veïns, l’Estat de Palestina, l’Iraq, Líbia i Sudan), segons declaracions de Geert Cappelaere, director regional d’Unicef per a l’Orient Mitjà i Àfrica del Nord.

A la ciutat d’Al-Raqa, al nord-est de Síria, la violència s’ha intensificat encara més les darreres setmanes i els infants han estat objecte dels atacs de manera repetida. Entre 30.000 i 50.000 civils continuen atrapats a la ciutat mentre la violència no cessa al seu voltant. Les famílies han descrit condicions horribles i viatges plens de perill, foc de franctiradors, mines terrestres i restes explosives de la guerra.

Aquests horrors no acaben, encara que els infants aconsegueixin escapar dels perills immediats. Estan sent detinguts, maltractats i estigmatitzats perquè es considera que estan afiliats a un bàndol o a un altre, mentre que les tensions continuen sent altes, entre i dins les mateixes comunitats.

Els infants que han quedat tots sols necessiten suport, ha arribat el moment d’actuar. Com podem construir un futur més estable i pròsper per a tothom mentre els infants estan exposats a tals horrors i són tractats d’aquesta manera?