Crema les teves fotos!

Hi ha moments, al metro, en què no veus ningú que no estigui pendent de la pantalla del seu mòbil. Tafanejo a veure què miren, i veig que juguen amb caramels que xoquen i esclaten, escriuen i llegeixen missatges, consulten el Facebook, repassen l’agenda i es miren fotos del cap de setmana passat. Jo mateix m’acabo entretenint amb el mòbil i se m’acut de buscar informació per a aquest article: a veure quina mena d’aplicacions hi ha per a separats amb criatures. La primera constatació és que, del centenar aproximat d’aplis que trobo (pràcticament totes en anglès), més de la meitat tenen els engrescadors noms de Massachusetts Divorce, California Divorce o New Jersey Family Law Center, dedicades a calcular les conseqüències econòmiques del divorci d’acord amb les lleis dels diferents estats americans.

Som una civilització ben estranya: Hi ha moltes més aplis dedicades a la negociació econòmica del divorci que no pas als nens. Divorce Freeajuda els ciutadans nord-americans a calcular el que hauran de pagar o el que cobraran. Divorce Negotiator, que té l’explosió d’una bomba atòmica per logo, us ajudarà a repartir-vos els béns mobles i immobles. I per repartir-se les possessions encara n’hi ha unes quantes més, com Divorce Calculator o Divorce Divider, i algunes són de pagament!

Aplis amb no gaire sentit

N’hi ha ben poques, i només en anglès i en francès, per a progenitors amb la custòdia compartida, que faciliten l’intercanvi d’informació entre els progenitors, com Custody Connection, Mum & Dad o 2houses, versió per a mòbils d’una web força coneguda. N’hi ha que tenen el format d’un llibre d’autoajuda, com Divorce App, amb consells força interessants sobre les reaccions dels nens de diferents edats davant del divorci. I, finalment, n’hi una deSesame Sreet molt ben feta, amb jocs, ninots que parlen, testimonis de criatures, etc., dedicada específicament als nens davant de la separació.

El premi a la més absurda, paradigma del món virtual, l’hi dono a Burn Your Photos. Aquesta aplicació et permet posar-hi les fotos de la teva ex o del teu ex, i és com si les cremessis a la llar de foc. Gràcies al programa, el rostre del teu ex o de la teva ex es rebrega, es recargola, es consumeix i es converteix en cendra. I apa!