Agent educatiu

Memorial Democràtic

El Memorial Democràtic, una institució dedicada a recuperar la memòria històrica a Espanya en el període comprès entre el 1931 i el 1980, promou el coneixement d’aquesta època als centres educatius posant a la seva disposició el patrimoni immaterial (entrevistes als testimonis o rutes memorials) i material (documents, fotografies i espais de memòria que es conserven arreu de Catalunya).

Conjuntament amb el departament d’Ensenyament, el Memorial ofereix tallers, conferències, formació especialitzada per al professorat, visites a espais de memòries o publicacions que abracen des de la Segona República fins a la recuperació de les institucions d’autogovern i els valors democràtics. En aquest context, també tots dos organismes van impulsar el 2012 el grup de treball Exili, Deportació i Holocaust, que aplega professors i investigadors dedicats a elaborar recursos didàctics i activitats per dotar d’eines el professorat en la seva tasca diària.

A més, fins al 30 de març, al Museu d’Història de l’Hospitalet de Llobregat es pot visitar l’exposició Pssst... passa-ho!! La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975).