Criatures 21/09/2011

Ganyotes amb memòria...

2 min

Hi ha molts jocs de memoritzar sèries de coses...avui us en presento un que té versions comercials per totes les edats i que si voleu, us podreu fabricar a casa fàcilment! En totes les versions, el que cal és fer els gests que il·lustren les cartes i anar-los recordant. D'aquesta manera, la sèrie de gests cada vegada és més llarga o bé van canviant els que s'han de fer. El jugador que s'equivoca perd. Aquesta dinàmica bàsica té múltiples variants, a l'igual que són diferents els moviments que cal fer. Us explicaré les dinàmiques agafant coma referència un parell de jocs comercialitzats, però insisteixo en que us feu la vostra pròpia baralla de cartes. Això us permetrà adaptar-la totalment als jugadors que sigueu! A més, podeu passar una bona estona dibuixant i pintant les cartes. Un cop fetes, ja podreu jugar de la manera quevulgueu...o inventar-ne una altre! Me l'expliqueu?

Versió 1: Tip Top Clap: les cartes es van traient d'una pila d'una en una. Eljugadorque treu la carta fa el soroll i gest que hi surt i tots els de les cartes que s'han tret anteriorment. Quan un s'equivoca, agafa una carta de la pila de descobertes i se la queda. Quan s'acaben les cartes s'acaba el joc i el que en té més, perd.

Versió 2: Ritmo i bola: cada jugador té una carta que és "el seu gest". Tothom ha de fer amb les mans el ritme de "We will rock you", el jugador que comença substitueix el picar de mans pel seu gest i després pel el gest d'un altre jugador. A qui li pertoca (el jugador del que acaben de fer el gest) actua igual...etc. (La dinàmica recorda el "marcianito n.1 llamando a marcianito n.2"...) Quan algú s'equivoca agafa una carta de penalització que li farà fer accions concretes (agafar la carta d'un altre jugador, agafar una carta més de la pila, canviar-se es cartes amb algú...). Els gests de cada jugador es van acumulant i cada cop és més difícil! La dificultat dels gests és el que marcarà l'edat dels jugadors a qui va dirigit. Si agafeu les versions comercials, el primer funciona amb nanos petits i el segon amb mitjans i grans (els gests que s'han de fer al primer són molt més senzills i infantils). Tots dos són jocs per passar una molt bona estona rient i fent ganyotes!!

stats