Criatures 05/12/2015

Caga tió!

3 min

A casa tenim un tió lletraferit. I cinèfil! Si si, cada any, a més de torrons i neules, també caga contes i DVD. I aquest any té feina perquè aquesta tardor hi ha un munt de novetats que haurà de cagar si no vol que l'any que ve no li obrim la porta! Aquests són els desitjos literaris que tindrem en ment mentre piquem amb força: - Atlas del mundo. Una amiga el té en italià i des que el vaig veure me'n vaig enamorar. La Paula ja em va avisar que sortiria aviat en castellà i ja el tenim aquí (en català, que jo sàpiga, no està editat). Un llibre que és una autèntica obra d'orfebreria, amb milers de detalls que fan que t'hi vulguis passar hores i que ha rebut premis a tort i a dret. L'han fet dos dissenyadors gràfics polonesos que han trigat3 anys a acabar-loi si el podeu fullejar ja veureu que val molt la pena. Autors: Aleksandra Mizielinska i Daniel Mizielinski(no us perdeu la seva pàgina web!). Editats perMaeva. Preu: 29,90€.

- La princesa dels matalassos. Un dels meus amors literaris són els contes desexplicats dels Vivim del cuentu (i veure'ls explicar aquests contes, és clar!). I aquest és el darrerque han publicat (i ja en van 8!). Una princesa que de fleuma no en té res i que no necessita pas un príncep és la protagonista d'aquest nou conte capgirat. Autors: Vivim del cuentu, amb il·lustracions de Lucía Serrano. Editat per Baula. Preu: 6,45€.

- Això era un alfabet. L'esperava i molt. El vaig comprar en anglès per la meva companya de lectures infantils, cunyada i, des de fa unes setmanes, mare de la neboda més guapa que es pot tenir, i des de llavors n'estava esperant la traducció. Un recull de contes, un per cada lletra de l'alfabet, de la mà del que per mi és un dels millors il·lustradors que hi haactualment. Oliver Jeffers ens porta novament al seu món divertit i surrealista en un llibre amb una edició molt acurada i que és un autèntic regalàs! Aquest quasi que és més per mi que per les meves filles... Autor: Oliver Jeffers. Editat per Andana Editorial. Preu: 24€.

- La casa dels ratolins. Aquest estiu vam passar una setmana a Amsterdam i un dels molts llocs que ens van enamorar va ser ser la biblioteca pública. Entre ninos, sofàs i racons on amagar-se, a la secció infantil hi ha una maqueta gegant de la casa dels ratolins, un edificicreat per l'escriptora Karina Schaapman amb materials reciclats i que és de debò espaterrant! Allà vam poder veure els llibres basats en l'edifici i il·lustrats amb fotografies de les estances i dels seus petits habitants, però el nostre nivell d'holandès (sota zero) no ens va permetre entendre'ls. Ara ens arriba en català i vull aprofitar-ho. Ah, i si mai aneu a Amsterdam, la caseta a la biblioteca és visita obligada! Autora: Karina Schaapman. Editat per Blackie Books. Preu: 15,20€.

I segur que en caurà algun altre... Que aquest tió quan va de llibreries no sap estar-se de picar aquí i allà...

stats