Variat i equilibrat

Fonamental per al creixement

Durant la infància les criatures necessiten:

Entre dues i quatre racions diàries de làctics i derivats com el iogurt i el formatge.

Una ració d’hidrats de carboni (cereals, pa, pasta, arròs, patata o llegums) en cadascun dels àpats.

Cinc racions de fruita i verdura al dia, ja sigui com a plat principal i/o guarnició.

Dues o tres racions de llegums a la setmana.

Entre tres i set racions de fruita secs (nous, avellanes, ametlles...) a la setmana.

Dues o tres racions diàries de carn, peix o ous, variant el consum setmanal de cada aliment entre tres i quatre vegades i prioritzant el peix blau i les carns magres.

Aigua com a beguda principal dins i fora dels àpats.

Esporàdicament, productes de pastisseria, dolços i llaminadures, menjars preparats, fast food i begudes refrescants o ensucrades.

**Font: Natalia Egea, Marina Masferrer i Lola García, nutricionistes de l’Hospital Sant Joan de Déu.