La tria d'un esport

Alguns criteris

Natació

És el millor esport per iniciar-se i permet als més petits treballar des dels dos o tres anys aspectes importants com la coordinació o la resistència, en un medi no habitual. A més, atreu la seva atenció perquè aprenen jugant. És un dels esports més complets perquè exercita tots els músculs del cos, a més de fomentar una bona respiració.

Futbol

El fet de ser l'esport rei el converteix en un agent socialitzador de primer ordre. Una pràctica que es recomana a partir dels cinc anys i que incrementa la potència muscular de les cames, millora la capacitat cardiovascular, estimula la velocitat de reacció, la coordinació motora i la visió perifèrica, i augmenta la densitat òssia al fèmur.

Tenis o pàdel

El tenis, però també el pàdel, que està agafant una gran volada els últims anys, és l'esport ideal per millorar els reflexos mentre s'enforteix i tonifica la musculatura dels infants. S'aconsella iniciar la pràctica amb cinc anys, quan l'infant ja té més control sobre els seus moviments.

Taekwondo

És un esport que implica una filosofia de vida que es pot començar amb quatre anys. Tempera el caràcter dels nens encara que pugui semblar una pràctica agressiva, perquè la noblesa i el respecte hi són intrínsecs. La concentració, la disciplina i la seguretat a l'hora de dominar el cos són els seus principals beneficis.

Bàsquet

La pràctica d'aquest esport, recomanat a partir dels cinc anys, desenvolupa la precisió, la concentració i l'agilitat, desenvolupa l'aparell locomotor i enforteix les cames. També afavoreix la presa de decisions amb la limitació dels temps de possessió.

Gimnàstica

La flexibilitat i l'equilibri són les principals virtuts d'un esport que es fonamenta en la rutina i en la capacitat de superació perquè el treball és la base de l'èxit. La constància permet a l'infant, que ha de tenir més de cinc anys, adquirir una confiança i capacitat de concentració que li servirà en altres àmbits.

Hoquei sobre patins

La seva pràctica, que es pot iniciar ja amb quatre anys, ajuda a assolir una psicomotricitat i coordinació avançades perquè desenvolupa el sistema neuromuscular i de tot el cos, i enforteix les funcions cardíaques, respiratòries, circulatòries i hemostàtiques.