I com a premi...

...guanyareu un repte

El premi que s’enduran els guanyadors de la tercera edició dels Mobile Learning Awards serà el dispositiu Kano Kit, apte per a infants i adults, que consisteix a construir un ordinador propi i programar aplicacions informàtiques. L’objectiu d’aquest ordinador per peces és que tothom sigui capaç de crear tecnologia, a més de consumir-la. El kit inclou un guió gràfic amb les instruccions per connectar totes les peces i començar a crear i programar.

El kit de construcció conté un teclat, els cables, un altaveu, i un connector a la xarxa wifi, a més de la caixa, els adhesius i el programari. Aquest original premi dels Mobile Learning Awards ha estat possible gràcies a la feina de centenars de persones entre infants, professorat, enginyers i artistes d’arreu del món de 6 a més de 80 anys, que van fer aportacions perquè el projecte sortís a la llum a través d’una pàgina de micromecenatge. Així, els programes es poden trobar en una desena d’idiomes.

Els llibres de Kano estan dissenyats com si fossin manuals d’un joc de construcció. I és que contenen objectius concrets per als infants, que tan sols han de construir l’aparell a partir de les indicacions d’aquestes pautes. En resum, es tracta de molt més que un joc. És tot un repte.

El projecte Kano Kit es va presentar el 2013 a la web americana Kickstarter amb l’objectiu d’aconseguir finançament per fer-ne una primera producció. Acabada la campanya de micromecenatge, Kano Kit havia recaptat 1,5 milions de dòlars. S’ha demostrat que interessa tant a infants com a adults, ja sigui per jugar com per educar a partir del lleure i la informàtica. Segons Alex Klein, cofundador del joc, els primers lots de Kano es van enviar durant l’estiu passat a una norantena de països diferents. “Estic molt orgullós del que el nostre equip ha fet. Espero que la gent hi jugui i el provi, perquè és un codi lliure i obert”.