01/04/2022

Les quatre cares de la felicitat

2 min

Em dic Juanjo Fernández, i he escrit (i dibuixat!) un llibre d'autoajuda. Sobre la felicitat. 

Ho sé, soc estrany: m'agraden les pel·lis que acaben bé, les cançons alegres de tres acords amb una tornada reconeixible, i penso que no cal que els superherois siguin gent fosca, ambigua i angoixada. En general els que som així tendim a ser discrets, però he decidit ser valent i sortir d'aquest armari. Sí, he escrit i dibuixat un llibre d'autoajuda: Els 7 superpoders de la felicitat!

No és que calgui justificar-se, però he de dir que no es tracta d'autoajuda culpabilitzadora (aquella que ve a dir: "Si no et sents bé és perquè no vols, idiota!") ni d'autoajuda indulgent (aquella de "No facis res que no t'agradi! Fes el que et roti!"). És un llibre per alliberar de preocupacions que no són tan importants -però que poden treure la il·lusió de ser pares i mares-, que permet identificar idees falses sobre la felicitat i, sobretot, descobrir i dominar els 7 superpoders de la felicitat. Us els vaig comentar en un article, però fa temps, així que us els recordo: pensa en positiu, elimina les queixes i les comparacions, dona gràcies, aprèn a perdonar, sigues generós, assaboreix els petits plaers i cuida't!

Ja ho veieu, estratègies senzilles i poderoses, perquè estic convençut que ser més feliços ens fa millors pares i mares, quan ajudem els nostres fills a viure les quatre cares de la felicitat: 

-L'alegria, que podem proporcionar a fills i filles jugant amb ells, rient amb ells, celebrant els aniversaris a casa…

-El compromís, procurant que facin activitats engrescadores, motivadores… i que els demanin comprometre's amb un projecte.

-La satisfacció, valorant el que tenim, el que vivim, el que som (per exemple, compartint i assaborint els records de la família en família).

-La pau, la dels sentits i la interior, facilitant i donant valor a la contemplació, el silenci, la consciència de la respiració, la interioritat…

No sempre tinc coses a dir, però això sí que us ho diré: al món no li calen més barrufets rondinaires. El món necessita el nostre entusiasme com a mares, pares i educadors que volen contribuir a la felicitat de fills i alumnes. Espero que els 7 superpoders de la felicitat us hi ajudin. I si no, sempre podeu criticar el llibre: si això us fa feliços... 

stats