06/01/2022

Petits plaers: regals per a tot l'any!

2 min

Quan llegiu aquest article, els Reis d'Orient ja estaran de tornada a casa seva, deixant enrere molta emoció i un munt de regals. Alguns hauran fet molta il·lusió, d'altres menys; alguns duraran molt, d'altres no tant. Però hi ha uns regals molt especials que us podeu fer, amb molta il·lusió i en molts moments. Són els petits plaers!

Què són els petits plaers? Aquelles petites accions que comencen per "és una ximpleria, però a mi m'agrada molt…". Per exemple:

  • Ficar-se al llit amb els llençols nets (no amb el llit fet, que ja és molt. No, amb els llençols nets, que és un altre nivell!)
  • Posar espelmes al lavabo i banyar-se (sí, jo quan ho veig a les pel·lis penso: "Quina feinada recollir-ho després!", però és que els plaers són els que són per a cadascú!)
  • Fer crispetes a casa (no de microones, no: a la paella, aguantant la tapadora quan peten!)
  • Prendre l'esmorzar al balcó de casa (i aprofitar aquells mobles tan cuquis comprats a una coneguda botiga sueca de quatre lletres…)
  • Escoltar la ràdio o un podcast al llit (i quedar-te adormidet tan a gust…)
  • Quedar-se quiet sota un raig de sol (sobretot en matins fresquets d'hivern, fent la "fotosíntesi"!)
  • Dormir amb una bossa d'aigua calenta (en lloc de ficar els peus freds a la panxa de la parella!)

En la meva xerrada Ser més feliços per ser millors pares i mares, proposo als assistents que comparteixin els seus propis petits plaers. Una vegada, una mare va dir "hi ha un dia a la setmana que, a la tarda, els fills són a les extraescolars, la meva parella encara no ha tornat de la feina… i tota la casa és per a mi; llavors, em faig el meu te preferit i me'l bec." Altres petits plaers comentats han estat "llegir-me tot el diari diumenge al matí", "compartir una presa de xocolata amb la meva parella abans de ficar-nos al llit", "allargar l'estona de dutxa", "mirar els meus fills quan són al llit dormint", "cinc minutets més al llit", "cantar a ple pulmó la meva cançó preferida quan vaig sola al cotxe", "que els meus fills m'abracin i em facin un petó perquè sí"…

No sempre tinc coses a dir, però això sí que us ho diré… animeu els vostres fills i alumnes a descobrir, gaudir i celebrar els seus petits plaers, perquè això els farà ser persones més atentes, més senzilles, més agraïdes i, sí, més felices tot l'any!

stats