22/02/2022

'Half term'

2 min

Aquesta setmana passada el meu nen ha pogut fer un munt de coses que tenia pendents. D’entrada, ha exercit de net amb tots els ets i uts, gaudint com cal dels seus avis i rejovenint-los un parell d’anys durant unes horetes. A nivell gastronòmic, ha fet un parell de calçotades de les de tota la vida, fent llenya i girant les graelles, sense pitet i amb les mans i les galtes ben brutes i ennegrides. No us penseu, també ha quedat amb tots els amics catalans de manera presencial, sense necessitat de xarxes socials ni aplicacions de mòbil, aprofitant al màxim els dies per poder veure’ls a tots. Les coses com siguin, amb tanta glopada de sociabilitat gairebé no li hem vist el pèl, però la seva cara de felicitat ha compensat les hores de fer-li de taxista o de veure’l agafar el bus pels pèls amb la mascareta a mig posar.

No patiu, no ens l’han expulsat d’escola. Tampoc l’hem forçat a practicar l’absentisme escolar, que som pares molt responsables. Senzillament estem aprofitant les vacances del calendari escolar anglès. Tot és ben legal i estipulat, cada mes i mig les escoles donen una setmana de desconnexió a tots els estudiants. En diuen half term holidays o mid term holidays si arriben pels vols de Setmana Santa, i la veritat és que, sense voler fer comparances odioses, funcionen d’allò més bé. El nen reposa de la voràgine d’exàmens i deures, però ho fa de tal manera que quan torna encara té frescos els continguts apresos. A canvi d’aquestes pauses, quan arriba l’estiu, les seves vacances duren si fa no fa un mes, just per gaudir de l’estiu sense oblidar els coneixements del curs acabat. 

Ja sé què deveu pensar ara mateix. Com coi s’ho fan els anglesos per tenir els nens a casa a temps complet durant una setmana cada dos mesos? La resposta és força entenedora. Porten tants anys amb aquest calendari que ja tenen tot d’opcions per tal que els seus fills puguin fer activitats lúdiques i de lleure mentre els seus pares treballen. A més, la flexibilitat laboral de les empreses s’adapta també a aquestes setmanes blanques. Pot semblar complicat, però si t’hi pares a pensar no ho és tant. A Catalunya fem el mateix però de manera concentrada. O és que hi ha algun pare o mare que tingui tres mesos de vacances quan arriba l’estiu?

stats