05/09/2020

Elionor i Sofia

2 min

Elionor i Sofia són els noms de dues adolescents que tenen una característica especial: són les infantes d’Espanya. Una d’elles (si abans no arriba la República) serà reina quan el seu pare abdiqui o es mori. Si no fan un cop de cap, que seria el nostre consell, i abandonen aquesta vida, el seu destí està més marcat que el d’Edip. Un destí tràgic, perquè tot està ja escrit.

Aquests dies es parla molt del rei emèrit, dels seus negocis, de les seves amants, dels elefants i de les seves caigudes... Es parla d’aquest emèrit que per a uns ha fugit d’Espanya i per a uns altres ha fet un servei a la corona no enterbolint més la feina del seu fill, Felip VI. Gran preocupació per a tot un país que mira de sobreviure a la pandèmia. El cas del rei és de manual: un embolic en què es barregen diners, sexe, poder i no sabem si rock’n’roll. Tractant-se d’un rei conegut com el Campechano tot pot ser realitat. Es comenta el paper del rei emèrit i del que ara regna. Molts menys comentaris de l’actual reina, que era periodista d’ofici abans de formar part de la monarquia, i de la reina emèrita, que deu passar el seu calvari personal revivint les infidelitats del seu marit.

Però ningú no parla de les infantes, d’aquestes dues adolescents que viuen presoneres d’un protocol que és de tot menys saludable. No les veiem mai exercint d’adolescents. No les veiem mai amb un botó descordat o amb pantalons que deixen mig cul a l’aire. Tampoc no les veiem com a membres d’un grup de voluntaris que treballen per una causa bona i justa.

Aquest setembre s’obriran les escoles. Les infantes aniran a la seva selectíssima escola privada i ens preguntem com entomaran els mestres el tema de l’avi. No podem oblidar que per molt infantes que siguin abans són dues adolescents protegides, que han d’exercir d’adolescents i que estan protegides per la Convenció dels Drets de l’Infant i per la Declaració dels Drets dels Infants.

Comentaran alguna cosa a classe? Els seus tutors o tutores es reuniran amb elles per veure com estan emocionalment parlant després de tot el que els deu arribar de la seva família? Perquè aquestes dues noietes han d’estar tocades, si més no una micona, i els anirà molt bé parlar de tot plegat amb algú que les entengui, que no els faci cordar el botó ni les faci posar dretes perquè són les infantes d’Espanya. O sigui: amb els mestres.

stats