01/08/2020

Salvem el parc!

2 min

Ara que estem redescobrint els parcs, un cop trets els precintes que, durant l’estat d’alarma, han impedit als nens gaudir-ne, segur que moltes famílies aprecien més que mai aquests espais de joc, però sobretot espais compartits on trobar-se criatures, mares, pares i compartir temps junts. La defensa d’aquest espai és l’eix de la sèrie Central Park, que s’ha estrenat recentment al servei Apple TV+ i que planteja la possibilitat que el parc més famós de la ciutat de Nova York sigui comprat per una dona multimilionària que vol esborrar-lo del mapa i construir al seu lloc pisos de luxe, botigues i restaurants.

Els plans d’aquest personatge afecten de ple els protagonistes de la història: l’encarregat del parc i la seva família, que viuen al mateix parc. La sèrie combina l’amenaça latent dels plans de la multimilionària, que els manté en secret mentre va maquinant per fer-los realitat, amb la quotidianitat de la família, que no sap què està passant. Qui sí que ho sap tot és el narrador de la història, que parla a l’espectador trencant la quarta paret i introdueix els números musicals. Perquè, a banda de tot el que he dit, Central Park és un musical.

La combinació funciona. Els números musicals contribueixen a donar a la sèrie un to optimista i alegre que fa que sigui una bona experiència per mirar en família. Al mateix temps també ajuda a caracteritzar millor els dos pols oposats en què es basa la sèrie: la dèspota milionària que no en té prou amb tot el que té i l’encarregat del parc, que és feliç gaudint de la natura. És aquest personatge el que ens permet conèixer diferents secundaris que són habituals del parc per explicar a través d’ells el microcosmos de Central Park i fer que entenguem la importància d’aquest espai per a la comunitat. Mentrestant, la mare de la família, que és periodista, descobreix l’entramat administratiu que hi ha darrere de la gestió d’un parc com aquest. Les trames dels fills, en canvi, són més típiques i aporten menys al conjunt de la sèrie.

En la dinàmica familiar és on es nota més que el creador d’aquesta sèrie és Louren Bouchard, conegut per la sèrie Bob’s burger. A diferència d’aquesta última, dirigida a un públic adult, Central Park és idònia per al públic familiar. Una combinació de temes ecologistes, números musicals i sentit de l’humor recomanable a partir dels 10 anys.

stats