25/12/2020

12 campanades per a mestres

2 min

Diu la tradició que si et menges els dotze grans de raïm durant les campanades se’t concedirà el que desitgis l’any que comença. Queda clar que a les campanades per rebre el 2020 no vam menjar prou raïm... o que vam desitjar coses molt estranyes! Donem-nos una nova oportunitat enguany! A punt? Vinga, que ja han tocat els quarts i… dong!

  1. Que tot el claustre, el personal, les famílies i l’alumnat siguem un, una autèntica comunitat educativa unida!
  2. Que els dos que fem la mateixa assignatura ens posem d’acord, que ens entenguem amb el nostre paral·lel d’assignatura i ens potenciem mútuament.
  3. Que recordem sempre els tres secrets dels bons mestres: dominar la matèria, apassionar-s’hi i tenir moltes ganes de compartir-la!
  4. Que les quatre parets de l’aula no ens tanquin; que el que hi fem faci caure les parets i ens porti el món a l’escola i faci els nostres alumnes oberts al món!
  5. Que tinguem cinc mascaretes màgiques per a cada dia de classe durant la setmana, cinc mascaretes que facin present el somriure que hi ha al darrere!
  6. Que la nostra vida d’educadors estigui plena de sís : sí a educar amb afecte, a incloure tothom, a esforçar-nos tots plegats, a l’alegria a l’escola!
  7. Que sapiguem viure els set dies de la setmana amb intensitat. A l’escola… i també el cap de setmana, amb descans, família, aficions i relacions!
  8. Que la nostra taquilla de la sala de professors estigui buida de mals rotllos i exàmens per corregir i plena de galetes per compartir amb els companys!
  9. Que mantinguem el nostre esperit de mestres sempre nou, disposat a meravellar-se de les qualitats dels nostres alumnes!
  10. Que els nostres alumnes treguin sempre un 10, sempre la seva millor nota... I que nosaltres fem una educació... de 10!
  11. Que sapiguem estar units i fer pinya educativa amb tothom: entitats, associacions, empreses, el barri, el poble!
  12. Per dotze mesos sense virus apocalíptics, sense canvis de lleis i, si pot ser, educant amb pau, en pau i per la pau!

No sempre tinc coses a dir, però això sí que us ho diré: tal com ha anat el 2020, aquest Cap d’Any ens mereixem que se’ns concedeixi un desig per cada campanada. Compte que no us ennuegueu amb el raïm... I som-hi: bon any 2021!

stats