A.F.

Un Temporada Alta per a tota la família

Temporada Alta aposta pels espectadors més joves amb 16 muntatges dirigits al públic familiar

Un temporada alta per a tota la família / TONI VILCHES Zoom

Temporada Alta fa una clara aposta per arribar a tots els públics amb la programació de circ, música, teatre i dansa més àmplia i diversa de les darreres edicions, en la qual tenen una butaca reservada els espectadors del futur. El Festival treballa per arribar a tots els públics i ho fa a través de dues línies de programació: El Planter, segell que proposa espectacles recomanats per edats diverses, i una línia de propostes familiars, perquè en pugui gaudir tota la família, dels petit als gran.

Propostes per al públic familiar

Per als més petits i sota el segell de qualitat El Planter, el Festival presenta vuit espectacles pensats exclusivament per al públic familiar. Un exemple de les propostes d'El Planter són 'Pell de llarinté, cua de tiré', dirigida per Moisès Maicas i adreçada a infants a partir de 5 anys, o 'La llavor del foc', estrena absoluta i coproducció del festival, de Carlota Subirós i Babou Cham, espectacle exclusiu per a mainada de 4t de primària de les escoles de Girona i Salt. També, concerts per a nadons, amb 'Suite núm. 1. Els batecs del cargol', un dels clàssics del Temporada Alta que torna aquest any per despertar la sensibilitat artística dels més petits, per a nens fins als 3 anys; 'Funky, funky!', d'Orelles de Xocolata, que acostarà els nens i les nenes d'entre 5 i 12 anys a la música moderna per fer-los ballar; la Cia. Estampades i la Cia. Impàs, que s'uneixen per estrenar, en el marc del Temporada Alta, l'espectacle 'El Buit', i, la Cia. La Bleda, que estrenarà també 'Superbleda', un espectacle recomanat a partir de 3 anys.

Per últim, els infants a partir de 5 anys també podran gaudir de 'La gran A...ventura. Historia d'un pallasso', espectacle a càrrec de Marcel Gros, un dels grans pallassos actuals, i Teatre Obligatori presentarà la faula 'Renard o El llibre de les bèsties', un musical per a tots els públics a partir del clàssic català de Ramon Llull, de la mà de Marc Rosich i Clara Peya.

La programació està pensada perquè tothom trobi l'espectacle adequat a la seva edat, amb una gran oferta i diversitat de gèneres i llenguatges

Els espectacles que formen part d'El Planter són propostes escèniques escollides per estimular la sensibilitat artística dels infants i fer-los descobrir nous llenguatges. Són projectes amb valor afegit per la qualitat artística i per la diversitat de gèneres, en alguns casos, amb activitats complementàries.

Propostes per a tots els públics

Vuit són les propostes adreçades a tots el públics que programa el Festival i que comencen amb 'InTarsi', de la Compañía de Circo Eia. Altres espectacles d'aquesta categoria són 'CorroC', d'Escarlata Circus, o els internacionals Cirkopolis del Cirque Éloize de Canadà, 'The Best of Johnny', espectacle del conegut clown Johnny Melville; 'Fair play', dels francesos Patrice Thibaud i Philippe Leygnac, o 'Live', d'Ara Malikian, que torna un any més a visitar el festival i que també portarà un segon espectacle, 'Ara Malikian Duo', acompanyat del guitarrista i compositor Fernando Egozcue.

La 25a edició del Temporada Alta se celebra del 30 de setembre al 4 de desembre

A més, torna al Festival el musical 'El Petit Príncep', d'Àngel Llàcer i Manu Guix, i l'Orquestra de Cambra de l'Empordà presentarà 'Concerto a tempo d'umore', un concert teatral on Jordi Purtí, després del gran èxit d''Operetta', continua apostant per acostar la música clàssica a tots els públics.

Podeu consultar la programació completa del festival AQUÍ.