Cristina Serret

La primavera

D’aquí un parell de dies s’haurà acabat l’hivern. ¿Notes que ja no fa tant de fred, que els dies són més lluminosos i que tothom està una mica més content? És la primavera, que ja treu el nas!

La primavera  / MARTA CAYUELA Zoom

Quant durarà?

La primavera començarà aquest dilluns, 20 de març, i s’acabarà el 21 de juny. Durarà 92 dies i 18 hores.

Quines dates assenyalades hi ha?

La primera és dissabte 25 de març, ja que a la matinada cap al diumenge haurem d’avançar una hora el rellotge. La Setmana Santa és del 10 al 17 d’abril, i el 23 d’aquest mateix mes és Sant Jordi.

Did you know?

Many flowers and trees begin to grow during the Spring

Menges de primavera

Si t’agraden les maduixes, estàs de sort, perquè a la primavera és quan són més bones. Les prunes, les nespres i els albercocs també són fruites de primavera. I, gairebé tocant a l’estiu, arriben les cireres.

No saps què et passa?

És la primavera! Ja ho diuen: “La primavera la sang altera”. Com que hi ha més hores de sol, el fred afluixa i la natura rebrota, moltes persones se senten més contentes i amb més energia que a l’hivern.

Nice to see you, bears!

Animals that hibernate, such as bears, wake up and become active in the springtime

Dies que s’allarguen

A la primavera els dies són més llargs. O, el que és el mateix, es fa fosc més tard. Les nits, en canvi, són més curtes.

La primavera animal

A la primavera moltes espècies fan el ritual de l’aparellament. També neixen cries, perquè en aquesta època ja fa bon temps i a la natura hi ha més menjar.