A.F.

Es posa en marxa a Girona Som Cultura

Som Cultura arrenca aquest cap de setmana amb una vintena d’activitats familiars 

Es posa en marxa a Girona Som Cultura / R. ANDREU - ARXIU PTCBG Zoom

Aquest cap de setmana es posa en marxa la segona edició de Som Cultura, el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona, que tindrà lloc del 4 al 26 de novembre en una quarantena de municipis gironins. Organitzat pel Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el festival ofereix una selecció d'activitats culturals genuïnes per descobrir l'àmplia oferta cultural, patrimonial i d'espectacles de les comarques gironines.

El festival es posa en marxa aquest cap de setmana amb una vintena de propostes per als més petits recollides en l'eix Som Cultura Familiar. Les activitats s'iniciaran el 4 de novembre amb la trobada d''instagramers' #InstaSomCultura, que tindrà lloc a Figueres i que inclourà un circuit fotogràfic guiat per la ciutat descobrint els racons i els espais on persisteix la memòria daliniana, la visita al Museu del Joguet de Catalunya i al Museu Dalí.

Novembre cultural a les comarques gironines Zoom

Novembre cultural a les comarques gironines

Molts museus de les comarques gironines han programat propostes familiars aquest primer cap de setmana, amb visites guiades al castell de Gala i Salvador Dalí a Púbol i a la Casa-Museu Salvador Dalí a Portlligat per saber més coses del geni empordanès; un recorregut pel Museu del Joguet de Figueres per descobrir la història del joc des d'una mirada de gènere; una cercavila pel Museu dels Sants d'Olot per conèixer la faràndula local, o una visita teatralitzada amb el professor Sioux Plau per l'exposició 'La llanterna màgica i la imatge digital' al Museu del Cinema de Girona.

Molts museus de les comarques gironines han programat propostes familiars

Altres propostes destacades del cap de setmana familiar del Som Cultura són un taller per convertir-se en arqueòlegs al Museu d'Arqueologia d'Empúries o una ruta en burricleta per diversos pobles del Baix Empordà per cercar pistes amagades que permetran a tota la família conèixer el passat iber, romà i feudal d'aquests municipis.

Quatre eixos

En aquesta segona edició, les experiències culturals s'han estructurat en quatre eixos: Som Cultura Familiar, Som Cultura Popular, Som Cultura Activa i Som Cultura Patrimonial, amb la voluntat d'oferir una programació variada per a diversos públics i agrupada per temàtiques. Després del primer cap de setmana de propostes familiars, el segon i tercer cap de setmana estaran dedicats a la cultura popular i activa, amb una quinzena de propostes. L'últim cap de setmana del mes, que tindrà com a eix temàtic el patrimoni, és el que concentra un major nombre d'activitats, amb gairebé una trentena. En molts casos s'han programat visites guiades o teatrals o activitats en conjunts o espais monumentals gironins, com els monestirs de Sant Feliu de Guíxols, Ripoll o Sant Pere de Rodes; les catedrals de Girona i Castelló d'Empúries; el castell de Rocabruna, o la ciutat ibèrica d'Ullastret.

Ja es poden tramitar les inscripcions a les activitats del Som Cultura 2017 a través del web http://somcultura.com/. En total es posen a la venda més de 2.000 entrades a preus que, en la majoria dels casos, van dels 3 als 10 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.