Cristina Serret

Els paraigües

El mes d’abril sol ser força plujós. Per sort, per protegir-nos de les gotellades de primavera n’hi ha prou amb un bon paraigua. Avui us expliquem algunes curiositats d’aquest objecte tan primaveral

Els paraigües / MARTA CAYUELA Zoom

És un invent gaire antic?

Antiquíssim! Els primers paraigües són originaris de la Xina. Els van inventar fa 3.000 anys, però amb una funció diferent: protegir-se del sol.

Un invent gairebé perfecte

Els paraigües són objectes senzills però molt ben pensats. Des que es van inventar gairebé no han canviat, només s’han millorat els materials per fer-los més lleugers i resistents.

When it is sunny

An umbrella that protects us from the sunlight is called a parasol

Per què no ens mullem?

Per fer els paraigües es fan servir teixits com el polièster, el niló o el plàstic, que són flexibles tant si estan secs com mullats. Després es revesteixen amb una capa de tefló, un material que fa que l’aigua rellisqui i la tela no s’impregni.

Com més gros, més braços

Els paraigües poden tenir 6, 8 o 10 barnilles. Com més grossos siguin, més en tindran. Les barnilles són molt resistents, però alhora es munten perquè puguin doblegar-se quan bufa el vent i així el paraigua no es trenqui.

Did you know?

There are many types of umbrellas on the market: traditional, automatic, compact, bubble and even storm umbrellas

Un objecte de mal averany

¿Sabies que obrir un paraigua a dins de casa porta mala sort? Això és el que creuen moltes persones. També es diu que no es poden pujar paraigües als vaixells, perquè se suposa que criden el mal temps.