Cristina Serret

La màgia

Per Nadal passen coses una mica màgiques. El tió ens caga regals i els Reis d’Orient reparteixen joguines a tots els nens i nenes en una sola nit. Però ells no són els únics que fan màgia. Hi ha persones que són grans mags, i viuen molt a prop vostre. Avui us n’expliquem alguns secrets

La màgia / MARTA CAYUELA Zoom

La màgia existeix?

Per què caga regals el tió? Perquè és màgic! De vegades, també ens passen coses que semblen fetes per art de màgia: ens surten molt bé o són inesperades. I també hi ha els grans mags, que fan trucs increïbles. Llavors, la màgia existeix? Nosaltres estem convençuts que sí!

Els mags són de veritat?

Esclar que sí! Els mags que veus a la televisió o al teatre són de carn i ossos. El que ells fan es diu il·lusionisme, i són experts a fer trucs sorprenents que ens deixen bocabadats.

Shhh... Keep it a secret

Magicians have a code of silence, meaning they never reveal their tricks except to other magicians

Les reunions de mags

Els mags fan reunions per intercanviar idees i trucs. Mags de tot el món es troben al congrés que organitza la Federació Internacional de les Societats Màgiques. Aquesta associació aplega més de 50.000 mags de més de trenta països.

Qui és el millor mag del món?

Per saber-ho, cada tres anys se celebra el Campionat Mundial de Màgia. L’última persona que l’ha guanyat és un espanyol que es diu Héctor Mancha. Una de les seves especialitats és el pickpocket, que consisteix a prendre als espectadors la cartera o el rellotge sense que se n’adonin.

Did you know?

Card tricks, mind reading and making objects disappear are the most popular magician skills

La màgia s’aprèn?

Sí, fins i tot els grans mags han d’anar a classe. Per fer màgia cal practicar molt. També cal molta paciència i una mica d’habilitat. A casa nostra tenim escoles, com la del Mag Lari, on els nens i nenes poden aprendre dels grans mestres.