Activitats amb nens 06/09/2018

Una temporada apassionant

El Macba ja té a punt la programació familiar de tardor-hivern

A.f.
3 min
Una temporada apassionant

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) ja ho té tot a punt per iniciar una nova temporada d'activitats enfocades al públic familiar.

Dins el seu cicle 'Macba en família', el pròxim mes d'octubre presentarà la seva primera proposta, pensada per compartir amb la canalla més petita, de 2 a 5 anys. Es tracta de 'Dur com la pressa', un taller a càrrec d’Experimentem amb l’Art Accessible per a famílies amb diversitat funcional. La velocitat ens atrapa amb un aspre soroll, una vibració insistent que ens demana constantment resposta. "De pressa, de pressa!", ens diu. Però nosaltres ens revoltarem contra la seva duresa. Ho aconseguirem? Dependrà de tots nosaltres aturar el temps una estona, tornar-lo elàstic, tou, convertir-lo en fum, aconseguir que sigui un material més i poder-lo olorar i escoltar. issabtes 6, 13, 20 i 27 d’octubre; 3, 10, 17 i 24 de novembre, i 1, 8, 15 i 22 de desembre del 2018, a les 11 h. Reserveu la vostra plaça a educacio@macba.cat.

La segona proposta, pensada per a la canalla de 6 a 12 anys, és 'La muntanya lúdica', un taller a càrrec de Cristina Fraser iumenges 7, 14 i 21 d’octubre, i 4, 11, 18 i 25 de novembre, a les 11.30 h. ¿Què hi ha a la muntanya que fa que la trobem tan fascinant? Si a la muntanya fem servir els elements naturals com una eina de joc i creativitat, ¿com podem traslladar la imaginació d’aquest joc al nostre entorn urbà? El taller parteix d’aquestes qüestions per explorar les possibilitats creatives que ofereix la muntanya, tant físicament com simbòlicament. Des de les muntanyes que es mouen i senten fins a les muntanyes d’escombraries, passant per la muntanya lúdica, treballarem amb la idea de mapejar històries a través del joc i de l’acció col·lectiva.

La terecra activitat del cicle de tardor-hivern, adreçada també a infants de 6 a 12 anys, és el taller 'Moure els sentits', a càrrec d’Amaranta Velarde. Pot ser que un número tingui color; un quadre, ritme, i un so, gust. D’una escultura en podria sortir un ball, i de les parets del museu, una veu. En aquest taller proposen investigar diversos camins per captar, processar i traduir estímuls des d’òrgans de percepció diferents. La proposta és allunyar-se del sentit dominant de la vista per relacionar-se i moure’s des d’altres llocs, ballant imatges, pintant sensacions o sonoritzant objectes. La idea és considerar el cos com una matèria capaç de transformar-se, alhora que s'observen les obres exposades al museu no com un ens que cal entendre, sinó com una cosa amb la qual ens relacionem i que activa l’imaginari.

Serà un taller accessible per a famílies amb diversitat funcional que es durà a terme els diumenges 2, 9, 16 i 23 de desembre, a les 11.30 h. Cal fer reserva a educacio@macba.cat.

I una última activitat pensada per a tots els públics. Es tracta de 'Big Draw. Barcelona dibuixa'. El Macba s’uneix a la Festa del Dibuix, el Big Draw, en què artistes, il·lustradors, arquitectes i dissenyadors proposen tallers per a tothom en els quals es podrà experimentar, de manera lliure, espontània i gratuïta, amb les múltiples possibilitats del dibuix. Tere Recarens, Azucena Vieites, Conxita Herrero, Benzo i el claustre de l’Escola Sagarra faran tallers al Macba, a l’Escola Massana, al Casal d’Infants del Raval, a l’Escola Castella i a l’Associació Diàlegs de Dona, organitzat pel Museu Picasso i l’Institut de Cultura. La cita serà el diumenge 28 d’octubre, d'11 a 19 h. L'activitat és gratuïta i no demana inscripció prèvia.

Una imatge del Big Draw

La proposta de Nadal

Finalment, durant les vacances de Nadal (24, 26, 27, 28 i 31 de desembre del 2018, i 2, 3 i 4 de gener del 2019) el Macba proposa a les famílies participar en el taller 'Retorn al futur, progrés al passat'. Prenent com a punt de partida l’exposició 'Al descobert o d'amagat. La presència rebel d’un futur íntim', en aquest taller es crearà un còmic de ciència-ficció a través de personatges que conflueixen en el temps, relats que tracen històries curioses entre ells i camins que s’entrellacen en l’espai.I és que traslladar la tecnologia actual 200 anys enrere o portar el debat de l’ecologia a l’any 3000 pot obrir les portes a un món per reflexionar sobre la vida de les ciutats i explorar els camins per millorar-les.

stats