Cristina Serret

Els colors

Quin és el teu color preferit? Costa triar-ne un, perquè hi ha dies que potser et sents vermell, i dies que tot ho veus negre. Avui, a l’Ara Kids, us expliquem tots els significats que amaguen els colors

Els colors  / MARTA CAYUELA Zoom

De quin color et sents avui?

Els colors s’associen als estats d’ànim. El blau fa pensar en la tristesa i la nostàlgia. Si estàs enamorat, ho veus tot de color rosa, i si estàs content el teu color és el groc o el vermell, perquè són vius i alegres.

¿El color dels uniformes també ens diu coses?

Sí. Pensa, per exemple, en els bombers. Van vestits de color vermell, que és el color de les emergències. Els policies van de color blau, perquè han de transmetre seguretat. I els metges, que han de donar confiança i calma, porten bates de color blanc.

The world's most popular colour is...

Blue! Red and green are a close second and third respectively

Els colors del supermercat

Les empreses que fabriquen aliments també juguen amb els colors per vendre millor. El negre, per exemple, identifica el menjar car i luxós, com també el daurat. El color verd s’associa a productes naturals i saludables, i el blau transmet sensació de netedat, per això es fa servir amb els productes de neteja.

Cold or warm?

Blue, green and purple are considered cold colours, while yellow, orange and red are considered warm

El color del teu equip

Els aficionats al futbol també tenen el seu color preferit. Si ets del Barça, ets blaugrana. I si ets del Madrid, blanc. El color de la camisa dels castellers ens diu de quina colla són, i el del xandall d’esport dels alumnes, a quina escola van.