Cristina Serret

Els llibreters

Demà és Sant Jordi. Els carrers s’ompliran de parades de llibres i tots remenarem per comprar-ne un, dos, tres… Hi ha un col·lectiu de persones que fa moltes setmanes que treballen perquè tot surti bé. Són els llibreters i les llibreteres. Avui us expliquem alguns secrets de la seva feina

Els llibreters  / MARTA CAYUELA Zoom

Què fa un llibreter?

Vendre llibres, esclar! Però la seva feina no s’acaba aquí. Ben al contrari. Els llibreters han de conèixer els llibres, i això vol dir que en llegeixen tants com poden. Ah, i també els agrada molt recomanar-ne!

Persones amb bon nas

Les editorials publiquen molts llibres cada mes. Els llibreters han de tenir prou nas per saber quins interessaran més als lectors i fer les comandes per poder-los tenir a la botiga.

Great readers

Booksellers read lots of books

Tantes llibreries com llibreters

¿Diries que totes les llibreries són iguals? A simple vista ho poden semblar. Però si t’hi fixes una mica veuràs que cada botiga de llibres reflecteix la manera de ser del seu llibreter. Això es veu en la selecció de llibres que hi trobes, en com estan ordenats i en les activitats que s’hi organitzen.

If you don't know what to read...

Ask a bookseller! He will recommend the perfect book for you

Molt més que una botiga

A les llibreries no només es venen llibres. També s’hi fan presentacions, on els lectors poden conèixer els autors. Alguns llibreters també organitzen clubs de lectura, tallers d’escriptura, contacontes…

Tipus de llibreries

Hi ha llibreries on hi pots trobar de tot: novel·les, poesia, teatre, llibres infantils, llibres de cuina... Són les llibreries generalistes. Però també hi ha llibreries especialitzades, que només venen un tipus de llibre. Les llibreries infantils i juvenils en són un bon exemple.