Cristina Serret

Els cruiximents

Amb la tornada a l’escola han començat les temporades esportives. Potser en tornar a entrenar-vos heu patit cruiximents. És un fet habitual que no causa més que un lleuger dolor i que, tal com arriba, acaba marxant. Avui us n’expliquem algunes curiositats

Els cruiximents / MARTA CAYUELA Zoom

Agulletes?

En català, del dolor muscular en diem cruiximents, fiblades o punxades. Tot i que la paraula agulletes és un castellanisme, és a dir, ve del castellà agujetas, molta gent la fa servir en català i també alguns mitjans de comunicació l’accepten.

Què són els cruiximents?

Són petites molèsties musculars, sobretot a les cames i als braços. Apareixen l’endemà o al cap d’un parell de dies d’haver practicat alguna activitat física per a la qual no estem entrenats, o que ha sigut excessiva.

No pain, no gain?

It is not true that if we’re not sore, we’re not doing enough during our workouts

Com es poden prevenir?

Fer escalfament abans de practicar exercici i, sobretot, fer estiraments després d’acabar és una bona manera d’evitar que apareguin.

Es curen sols?

Diuen que el temps ho cura tot. En el cas dels cruiximents, això és infal·lible. Sense fer res, en pocs dies el malestar acaba desapareixent. Això sí, cal tenir una mica de paciència.

A common discomfort

Almost everyone has exp erienced muscle pain after doing exercise

L’aigua amb sucre

Potser has sentit dir que el millor remei per als cruiximents és l’aigua amb sucre. En realitat aquest beuratge no té cap efecte en el tractament de les fiblades musculars. Això sí, si te’l prens, quedaràs ben endolcit!