Cristina Serret

Els drons

Els drons són vehicles aeris no tripulats. Es mouen per control remot i incorporen càmeres, GPS i sensors de tota mena. Poden assolir una gran velocitat i també transportar objectes. En un futur els drons faran moltes coses que ara fan els helicòpters, però amb menys cost. Per tot plegat, aquests aparells tenen moltes aplicacions. Avui t’expliquem alguns llocs on ens els anirem trobant

Els drons / MARTA CAYUELA Zoom

Al camp de futbol

Els drons ja es fan servir en les retransmissions de futbol. I alguns equips també els fan volar durant els entrenaments perquè les imatges els serveixen per corregir el joc. Tots els esports poden ser gravats per aquests aparells, fins i tot esports de risc, que fins ara eren inaccessibles.

A les pastures

Als gossos d’atura els ha sorgit un nou rival: els drons! Hi ha llocs on ja es fan servir per guiar els ramats, perquè quan l’aparell s’acosta a les ovelles, aquestes reaccionen.

Als camps de conreu

Els drons també són útils per als camps de cultiu. Els poden sobrevolar i avaluar l’estat de les collites, detectar plagues o fins i tot escampar fertilitzants o pesticides.

Did you know?

Drones are called UAVs (Unmanned Aerial Vehicles), but they are also known as RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems)

A la porta de casa

T’imagines demanar una pizza i que te la porti un dron? No és ciència-ficció, hi ha empreses que ja ho estan valorant. De la mateixa manera, els drons seran uns grans repartidors de paqueteria i una bona opció per al transport ràpid de material mèdic.

A l’estudi de cinema

Pel·lícules, documentals i televisions ja fan servir drons per gravar imatges aèries. Fins i tot hi ha festivals cinematogràfics dedicats únicament als treballs fets amb dron.

A les zones catastròfiques

Aquests petits aparells voladors són molt útils a l’hora d’arribar a zones de difícil accés i localitzar persones que han de ser rescatades. N’hi ha que poden transportar armilles salvavides, i en el futur els aparells aniran preparats per oferir ajuda mèdica.

The very first ones

Drones were first developed by the military

A les zones salvatges

El seguiment de les espècies en perill d’extinció o l’estudi de la fauna salvatge i les tasques de conservació són altres aplicacions dels drons.

Als aeroports

¿Sabies que als aeroports hi ha falcons ensinistrats que espanten els ocells que podrien topar amb els avions? Doncs en el futur potser ho faran els drons.