Cristina Serret

Quina mandra…

A l’estiu els pares ens oblidem una mica dels rellotges i no anem tant a correcuita com la resta de l’any. Per això les vacances són un bon moment per relaxar-se i deixar-se emportar, de tant en tant, per la mandra

Quina mandra… / MARTA CAYUELA Zoom

Què és?

La mandra és la sensació que tens estirat al sofà després de dinar, amb les persianes abaixades, un migdia d’estiu. O quan et despertes al matí al mes d’agost i no saltes corrents del llit, sinó que t’hi quedes uns minuts, despert, sense fer res, només pel plaer de continuar estirat.

¿Tens mandra, ets mandrós o t’agrada mandrejar?

¿O potser totes tres coses alhora? Una persona que té mandra és un mandrós. I qui es deixa emportar per aquesta sensació està mandrejant.

Did you know?

Everyone feels lazy sometimes. Even your parents!

Ser mandrós no és ser dropo

Ni gandul. La mandra és una sensació puntual, un no voler fer alguna cosa perquè no ens ve gaire de gust, o perquè amb el que estem fent ja estem bé. Per exemple, et pot fer mandra sortir al carrer a comprar un gelat. El dropo i el gandul, en canvi, són persones que esquiven la feina o les obligacions, i aquest tret forma part de la seva manera de ser.

The laziest of them all

Sloths are the laziest creatures on Earth. They spend almost all of their time hanging upside down in trees

La mandra i els artistes

¿Sabies que els artistes han retratat la mandra des de fa segles? El pintor català Ramon Casas, per exemple, té un quadre que es diu 'La mandra'. ¿Vols saber què s’hi mostra? Busca’l a internet i descobriràs de quina manera va retratar aquest no voler fer res!