Cristina Serret

Els plàtans

Com t’agraden més, els plàtans? ¿Ben madurs i dolços, o una mica verds i que hagis de mossegar més fort? Avui t’expliquem per què aquesta fruita tropical tan popular és, també, molt saludable

Els plàtans / MARTA CAYUELA Zoom

D’on ve?

Tot i que a Catalunya som grans devoradors de plàtans, no en tenim conreus. El plàtan és la fruita dels bananers, que són originaris de les zones més tropicals de l’Àsia. La majoria dels que mengem aquí, però, provenen de les illes Canàries.

L’arma secreta (i natural) dels esportistes

No és estrany veure el tenista Rafa Nadal cruspint-se un plàtan durant el descans d’un partit. Ciclistes, nedadors i atletes de moltes modalitats esportives tenen per costum alimentar-se amb aquesta fruita perquè conté molt potassi, un mineral que ajuda a prevenir les rampes. A més, és una fruita que ens aporta molta energia.

Not only healthy, but also delicious

Everybody likes bananas because they are fleshy, have a sweet pulp and are easy to peel

Antídot contra el mal humor

¿Sabies que menjar plàtans ens pot fer sentir més feliços? Aquesta fruita tropical conté una proteïna que el cos converteix en serotonina, una substància coneguda com “l’hormona de la felicitat”.

Gana i set? Plàtan!

Potser no ho diries mai, però el plàtan té un efecte refredador sobre el nostre organisme. D’altra banda, també és saciant. És a dir, ens fa passar la gana.

Did you know?

Bananas are one of the most highly consumed types of fruit in the world

Una fruita arrancadents

¿Et balla una dent però no t’acaba de caure? Ves a la fruiteria, demana un plàtan una mica verd i mossega’l amb la dent que es mou. És un arrancadents infal·lible!